Wpis z mikrobloga

Wyjaśnijcie mi coś: dlaczego uparcie twierdzicie, że zakaz aborcji (nie licząc gwałtu/zagrożenia życia matki) to postulat anty-wolnościowy? Czyli co, zakaz zabijania 5, 8, czy 12-letnich dzieci, też uznacie za postulat anty-wolnościowy? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Mamy się wszyscy nawzajem zabijać bez konsekwencji, to jest ta wasza wolność? A sprzeciwianie się zabijaniu to anty-wolność? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Myślałem, że "wolność mojej pięści kończy się na wolności twojego nosa"... jak widać dla lewaków takie pojęcie nie istnieje i krzywdzenie innych osób to również wolność - a sprzeciwianie się temu krzywdzeniu to anty-wolność xD

#konfederacja #4konserwy #neuropa
  • 174
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mimo wszystko, nie można kazać każdej kobiecie utrzymywać przy życiu tego człowieka. To jest antywolnościowe.

@johny-kalesonny: A jakiś argument? Antywolnościowe bo?

Przypominam mój post: Mamy się wszyscy nawzajem zabijać bez konsekwencji, to jest ta wasza wolność? A sprzeciwianie się zabijaniu to anty-wolność? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Myślałem, że "wolność mojej pięści kończy się na wolności twojego nosa"... jak widać dla lewaków takie pojęcie nie istnieje i
  • Odpowiedz
@Prylik: Człowiek dziś ma wiele możliwości medycznych, których nie miał kiedyś. Choćby invitro. Oczywiście dla prawaków to be i tak się nie godzi. Lewak daje kobiecie i mężczyźnie w związku wolność wyboru zarówno jeśli chcą dziecka, a także jeśli nie chcą. Dla prawaków zaś wolność to nakazanie kobiecie rodzenia za wszelką cenę ale tylko wtedy gdy zaszła tradycyjnie. Typowe antywolnościowe podejście.
  • Odpowiedz
A jakiś argument? Antywolnościowe bo?

@Prylik: Napisałem u góry. Nie można zmuszać wszystkich kobiet do tego, by pozostały w ciąży. Kobiety mają prawo decydować o własnym ciele. I tak jak napisałem, to jak podłączanie nerek ludzi do innych ludzi z niewydolnością nerek i zmuszanie ich, by komuś podtrzymywali życie.
  • Odpowiedz
Kobiety mają prawo decydować o własnym ciele

@johny-kalesonny: A o cudzym ciele też mają prawo?

to jak podłączanie nerek ludzi do innych ludzi z niewydolnością nerek i zmuszanie ich, by komuś podtrzymywali
  • Odpowiedz
@Walenciakowa: Uciekam od porównań, bo ty swoimi porównaniami uciekasz od tematu dyskusji i pytań które zadałem w poście. Ja uciekając od twoich porównań, zwyczajnie trzymam się tematu dyskusji.

Powtarzam:

dlaczego uparcie twierdzicie, że zakaz aborcji (nie licząc gwałtu/kalectwa/zagrożenia życia matki) to postulat anty-wolnościowy? Czyli co, zakaz zabijania 5, 8, czy 12-letnich dzieci, też uznacie za postulat anty-wolnościowy? ( ͡
  • Odpowiedz
@Prylik: oczywiście że jest. Odpowiedziałem ci jasno i wyraźnie. O jakiej wolności i świadomości tej wolności piszesz w przypadku płodu, który nie posiada mózgu i świadomości? Przy tym chcesz do czegoś zmuszać osoby, które w pełni tę swiadomość i mózg wykształciły.
  • Odpowiedz
jest to postulat antywolnościowy ponieważ wymusza na pewnych osobach określone zachowania i wieloletnie (całe życie) konsekwencje, których w cywilizowanych krajach można łatwo uniknąć.
Iran i Arabia Saudyjska z ich zakazem aborcji tak bardzo wolnościowe.... XD
  • Odpowiedz
A o cudzym ciele też mają prawo?

Decydują o swoim. W konsekwencji ta biomasa, która de facto nie ma świadomości własnego istnienia (ani żadnej innej) obumiera.

W ciąże zachodzisz dobrowolnie (nie licząc gwałtu)

@
  • Odpowiedz
Biomasa – oznacza ulegającą biodegradacji frakcję produktów, odpadów i pozostałości z produkcji rolnej (w tym >substancje pochodzenia roślinnego i zwierzęcego), leśnej i powiązanych gałęzi przemysłu, w tym rybołówstwa i >akwakultury, a także biogazy i ulegającą biodegradacji frakcję odpadów przemysłowych i komunalnych

@johny-kalesonny: Wedle tej definicji i twojej argumentacji - wychodzi na to ze sam jestes biomasą.

Płód nie jest osobą. Jest człowiekiem, ale do osoby to mu bardzo dużo brakuje
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Luzik, ale pomyliłeś przyciski, nie tą osobę oznaczyłeś. W każdym razie czekam na odpowiedź.
Co jest anty-wolnościowego w sprzeciwianiu się zabijania człowieków trzecich?

Jeśli mi nie odpowiesz na to pytanie - NIE PISZ NIGDY WIĘCEJ, że sprzeciwianie się aborcji to postulat anty-wolnościowy.
  • Odpowiedz
jest to postulat antywolnościowy ponieważ wymusza na pewnych osobach określone zachowania i wieloletnie (całe życie) konsekwencje, których w cywilizowanych krajach można łatwo uniknąć.

@Walenciakowa: Okej, czyli wedle twojej logiki: Sprzeciwianie się zabijaniu 3-letniego dziecka - to również postulat anty-wolnosciowy?
  • Odpowiedz
Odbieranie kobietom prawa decydowania o własnym ciele

@johny-kalesonny: Kto odbiera kobietom prawo do decydowania o własnym ciele? O ile mi wiadomo sprzeciwianie się aborcji odbiera kobietom prawo do decydowania o cudzym ciele.
Także pozostajemy przy moim pytaniu: Co jest anty-wolnościowego w sprzeciwianiu się zabijania człowieków trzecich?

Spoko - edytowanie komentarzy.

@johny-kalesonny: Spoko, rozumiem że nie możesz już edytować, by oznaczyć inną osobę. Ale możesz usunąć tamten komentarz, skoro
  • Odpowiedz