Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 343
Przed państwem klasyk kuchni chińskiej - smażona wołowina z czarnym pieprzem (黑椒牛柳). Bardzo prosty stir fry. Zainteresowani kuchnią chińską koniecznie muszą spróbować. Danie próbowałem kilkukrotnie w Państwie Środka i mogę być dumny z rezultatu. Mimo użycia steku z łopatki wołowej mięsko jest mięciutkie, pełne smaku i dosłownie rozpływa się w ustach. Polecam.()
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #chiny #azja
Michu94 - Przed państwem klasyk kuchni chińskiej - smażona wołowina z czarnym pieprze...

źródło: comment_arQwTw6FNW2wT038731SxntdRZYO4hi8.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pierzak: zmiękcza mięso. Mając twardsze mięso wołowe (ja miałem łopatkę) przy zastosowaniu cienkiego cięcia wzdłuż włókien, dłuższego marynowania i właśnie dodatku sody, miękkość polędwicy.
  • Odpowiedz