Aktywne Wpisy
wlamsiedomozgu +754
Siema mirki i mirabelki. Nigdy nie prosilem o pomoc, moze nikt tego nie zobaczy, ale sprobuje. Wczoraj w nocy starszej rodzince z mojej miejscowosci splonal dach nad glowa. Na szczescie uratowali sie z pozaru, ale dom... zreszta widac na zdjeciach. 10 zastepow strazy pozarnej walczylo od 2 w nocy do poznych godzin porannych. To dobrzy, uczciwi, ciezko pracujacy ludzie, znam ich osobiscie. Zbiorke zalozyl ich ziec. Prosze pomozcie plusujac, wykopujac znalezisko, oraz wplacajac chociaz symboliczne kwoty.
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #chiny #azja
Stek wołowy pokroić na cieniutkie paseczki wzdłuż włókien i zamarynować: 1 łyżka jasnego sosu sojowego, 1 łyżka chińskiego wina do gotowania/wina ryżowego, trochę świeżo zmielonego pieprzu i 1/4 proszku do pieczenia. Jeśli po rozprowadzeniu na mięsie całość jest za sucha, wtedy należy dodać trochę wody. Do marynaty dodajemy 1 łyżkę skrobi, mieszamy i odstawiamy na min. pół godziny.
Na sos składa się: 1 łyżka sosu ostrygowego, 1 łyżka jasnego