Przed państwem klasyk kuchni chińskiej - smażona wołowina z czarnym pieprzem (黑椒牛柳). Bardzo prosty stir fry. Zainteresowani kuchnią chińską koniecznie muszą spróbować. Danie próbowałem kilkukrotnie w Państwie Środka i mogę być dumny z rezultatu. Mimo użycia steku z łopatki wołowej mięsko jest mięciutkie, pełne smaku i dosłownie rozpływa się w ustach. Polecam.(。◕‿‿◕。) #gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #chiny #azja
@Michu94: nożem do mięsa krojenie warzyw, patelnia zamiast woka, jeszcze powiedz ze na idnukcyjnej smazyles..... Haha. MSG chociaż dodałeś? Co raz więcej amatorów się pcha do tej gry.
@thekrepa: dziękuję za cenne uwagi. Oczywiście smażyłem na płycie indukcyjnej. Zawsze myślałem że liczy się efekt, a nie droga, ale co ja tam wiem. Człowiek uczy się cały życie. Czekam więc na Twoją wersję i wskazówki(。◕‿‿◕。) Co do krojenia tym nożem: link Pozdrawiam
@Michu94: Mam nadzieję że przejdzie ta nowelizacja ustawy i chińszczyznę będzie można gotować tylko z licencją, bo serio niektórzy nie mają ani doświadczenia ani wyobraźni i na przykład smażą na zwykłej patelni na kuchni indukcyjnej....
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #chiny #azja
źródło: comment_arQwTw6FNW2wT038731SxntdRZYO4hi8.jpg
Pobierzźródło: comment_vPXGEVx7LOnd523pynUESoO8IStXaSFr.jpg
PobierzPatelnia kamienna z grubym dnem
źródło: comment_FL37VGICiDPkYieY026aSjpQTG4zkrvz.jpg
PobierzCo do krojenia tym nożem: link
Pozdrawiam
Mój się tylko coś źle wypalił i nie zrobiła się idealna powłoka przez co trochę przywiera przy smażeniu. :/
Komentarz usunięty przez autora