Wpis z mikrobloga

Network Engineer - Katowice
Wymogiem jest min. 2 lata doświadczenia z routerami, switchami. Mile widziane certyfikaty w tym obszarze oraz doświadczenie z Cisco.
Umowa o pracę bezpośrednio z pracodawcą, stawka do uzgodnienia na spotkaniu (można podać swoje oczekiwania), są otwarci na propozycje.
Firma ma wiele benefitów, nie ma nocek ani dyżurów.
Chętnych zapraszam na priv.

#katowice #pracait #damprace
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Oto_ja: ogarnij się. Jeśli pracodawca nie zna stawek to albo bierze medianę z z serwisów typu justjoin.it etc na podstawie wymagań lub korzysta z pomocy HR w tym celu (po coś oni są, nie tylko, aby spamować ogłoszeniami oraz unosić się honorem w przypadku uzasadnionej krytyki).
Jeśli potencjalny pracodawca/zleceniodawca nie podaję widełek (nawet orientacyjnych) to pokazuje to jego brak wiedzy odnośnie zapotrzebowań (czego dowodem jest nijakie ogłoszenie, zero konkretów tylko
  • Odpowiedz
@Oto_ja: Mi się wydaję, że brak widełek to zwykła próba znalezienia jakiegoś jelenia który będzie pracował półdarmo. Przykładowo na dane stanowisko średnie zarobki to 10k zł, przyjdzie młody chłopak który nie zna swojej wartości, ale ogarnia wszystko dobrze, wiadomo jakieś małe szkolenie będzie potrzebne itp.Taki chłopak powie, że chce 5000zł(będzie mu się wydawało, że powiedział dużo), a firma powie nie no możemy dać Panu maksymalnie 4000zł i w ten sposób
  • Odpowiedz
@Oto_ja: Trochę słabo wymagać 2 lata doświadczenia w routerach i switchach i nie sprecyzować dokładniej jak skomplikowane jest środowisko. Czy certyfikat CCNA wystarczy czy CCNP a może CCIE? Można 2 lata vlany i ip route wpisywać a można po pół roku MPLSy, BGP, VRRP na co dzień stawiać. Praca jako admin czy integrator?
  • Odpowiedz
@Oto_ja wrzuć ogłoszenie na jakąkolwiek grupę związaną z pracą w IT. Nie podaj pracodawcy i stawki. Zobaczymy jak szybko dostaniesz warna i za chwilę bana za pyskówkę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 2
@Oto_ja brak nazwy pracodawcy, okej xd zajebiste ogłoszenie, weź może jebnij głową w ścianę, jeśli serio szukasz pracownika
  • Odpowiedz
@Oto_ja: Powiem tylko tyle że w Czechach od razu podają stawkę ile wynosi premia godziny pracy ( ilość zmian, dodatkowe nadgodziny dla chętnych itp), od czego zależy premia, czy jest dowóz dodatek za dojazd, Czy firma zapewnia, czy są obiady w pracy darmowe czy płatne itp. Mnóstwo szczegółów a w Polsce ogłoszenie do pracy ani nazwy firmy ani stawki i potem narzekacie na brak pracowników
  • Odpowiedz
@Lapidarny czytanie opinii o pracodawcy na goworku, to jak czytanie na necie opinii o dostawcach neta i kablówki. Nikt nie wchodzi do neta, żeby dać dobrą opinię tylko zła ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@zasadzka01: przynajmniej mniej więcej wiadomo czego się spodziewać - u mnie się sprawdziło, ale mimo przeczytanych złych opinii (i pozytywnych pisanych przez szefostwo) sprawdziłem wiarygodność tych opinii :)
  • Odpowiedz
@Lapidarny ja kiedyś przy zmianie dekodera w UPC wszedłem na opinie w necie. Dobrze, że już 6 lat miałem umowę, bo jakbym dopiero planował, to bym nigdy się nie zdecydował. Oczywiście o nowym dekoder że też było mnóstwo złych opinii. 3 lata minęły i jakoś nie zepsuł mi krwi.
Teraz z kolei czytam opinie firmie, w której pracuję. Wiadomo, że jest ziarno prawdy, ale większość opinii to żale pustych roszczeniowych łbow,
  • Odpowiedz