Wpis z mikrobloga

Bruk-Bet Termalica

- Klub lokalnego przedsiębiorcy, budowany od podstaw za prywatny kapitał
- Za własne środki przebudowali stadion który spełnia wymogi Ekstraklasy, 4600 krzesełek, idealny po potrzeby lokalnej społeczności
- Bruk Bet, czyli duży zakład stwarzający miejsca pracy
- Poza pracą, BBT daje rozrywkę w postaci możliwości oglądania najlepszych polskich klubów
- Fajna rodzinna atmosfera, brak patologii i gangusów na trybunach
- Brak dojenia hajsu od samorządu

Gdzie wady? Szanujesz, plusujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#mecz
1erick - Bruk-Bet Termalica 

- Klub lokalnego przedsiębiorcy, budowany od podstaw za...

źródło: 1000003989

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@1erick: Pytanie do ekspertów od piłki noznej, bo ja się nie interesuje, ale teraz naszła mnie taka myśl. Czy na takim klubie (albo każdym innym) się zarabia/da zarobić? Przedsiębiorca go sobie otworzył bo to kolejna inwestycja, czy raczej zajawka, do której się dopłaca?
  • Odpowiedz
@Neobychno: myślę w przypadku takiego bruk betu nie ma opcji, to jest raczej czysta filantropia. Zarabiać na siebie mogą kluby z dużych miast z dużą bazą kibiców grające co roku w pucharach a i tak jest trudno bo wyskoczy ci jakas wisla Płock której miasto dało 30 milionów i piłkarze na których normalnie by nie było stać tego zespołu leją taki rakow. To jest niestety polska patologia. Wyobrażasz sobie zeby
  • Odpowiedz
  • 4
@Neobychno: Ekstraklasa płaci hajs co sezon za określone miejsce w tabeli (im wyżej - tym więcej) dodatkowo dostają kasę od Canal Plus za prawa telewizyjne. Sponsorzy którzy reklamują się na bandach reklamowych i koszulkach (im wyższa liga - tym więcej żądasz za reklame, bo jest wyższa oglądalność w tv) Dodatkowo pierdółki typu koszulki, gastronomia. O ile nie przepłaca za kontrakty piłkarzy i nie stwarza jakiś kominów płacowych to jest w
  • Odpowiedz
@Neobychno: Znalazłem sprawozdanie z działalności za 2023 (link). Biorąc pod uwagę, że sponsorzy są z jednej grupy, czyli z Bruk-Betu, wygląda to raczej na zajawkę połączoną z możliwością skutecznego reklamowania się.
  • Odpowiedz
  • 2
@Neobychno

Pytanie do ekspertów od piłki noznej, bo ja się nie interesuje, ale teraz naszła mnie taka myśl. Czy na takim klubie (albo każdym innym) się zarabia/da zarobić? Przedsiębiorca go sobie otworzył bo to kolejna inwestycja, czy raczej zajawka, do której się dopłaca?

Raczej się nie zarabia, 20 lat temu grubą kasę w Wislę pompował Boguslaw Cupiał i mimo że klub był hegemonem w Polsce przez ponad 10 lat to raczej
  • Odpowiedz
Zresztą to pewnie społka z o.o. bo jakby to była akcyjna to za takie sponsorowanie to by ktos mogł pozwać za dzialanie na niekorzyść spolki - bo to moim zdzniem wyrzucanie pieniędzy w błoto

@fledgeling: Dosłownie na początku tekstu w linku, który wkleiłem w poprzednim swoim komentarzu, jest napisane, że to spółka akcyjna.
  • Odpowiedz
@1erick ja szanuję w opór - ten klubik nic nie udaje, nie ciągnie miejskiej kasy, gra fair. Jest takim fajnym, przaśnym klubikiem pośrodku pola kukurydzy :) i piszę to jako kibic Legii która w tym polu kukurydzy nie raz w------l zebrała xd

Wolę taką Niecieczę niż jakieś pato-kluby ciągnące miejską kasę jak Śląsk czy Lechia.
  • Odpowiedz
- Klub lokalnego przedsiębiorcy, budowany od podstaw za prywatny kapitał

@1erick:

Krzysztof Witkowski. W 1983 ukończył studia na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie na kierunku technologia materiałów budowlanych. W 1984 założył rzemieślniczy Zakład Wyrobów Betonowych, który w 1992 przekształcony został w Bruk-Bet.
  • Odpowiedz
ekspert XD z kiełbsek i koszulek to nie zarobi na przeżycie klub w 3 lidze, a gdzie tu mówić o eklapie XD

@Wielka-Polska-Betonowa: to nie ma znaczenia, żaden klub e Polsce nie zarabia zbytnio na kibicsch. Jest to bardzo mały procent budżetu. Większość to wynagrodzenie za prawa do transmisji a reszta to transfery i wpłaty od właścicieli
  • Odpowiedz