Aktywne Wpisy

Sonny86 +965
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +14
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

- Klub lokalnego przedsiębiorcy, budowany od podstaw za prywatny kapitał
- Za własne środki przebudowali stadion który spełnia wymogi Ekstraklasy, 4600 krzesełek, idealny po potrzeby lokalnej społeczności
- Bruk Bet, czyli duży zakład stwarzający miejsca pracy
- Poza pracą, BBT daje rozrywkę w postaci możliwości oglądania najlepszych polskich klubów
- Fajna rodzinna atmosfera, brak patologii i gangusów na trybunach
- Brak dojenia hajsu od samorządu
Gdzie wady? Szanujesz, plusujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz
źródło: 1000003989
Pobierzźródło: IMG_0024
Pobierz@richr: ekspert XD z kiełbsek i koszulek to nie zarobi na przeżycie klub w 3 lidze, a gdzie tu mówić o eklapie XD
Raczej się nie zarabia, 20 lat temu grubą kasę w Wislę pompował Boguslaw Cupiał i mimo że klub był hegemonem w Polsce przez ponad 10 lat to raczej
Skuteczne reklamowanie? XD
Kibice to co najwyżej kostkę kladą, bo piłka nożna to sport biedoty.
@fledgeling: Dosłownie na początku tekstu w linku, który wkleiłem w poprzednim swoim komentarzu, jest napisane, że to spółka akcyjna.
@fledgeling: każdy klub w ekstraklasie musi być spółką akcyjną
https://termalica.brukbet.com/index.php/o-klubie/
Wolę taką Niecieczę niż jakieś pato-kluby ciągnące miejską kasę jak Śląsk czy Lechia.
@1erick:
Krzysztof Witkowski. W 1983 ukończył studia na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie na kierunku technologia materiałów budowlanych. W 1984 założył rzemieślniczy Zakład Wyrobów Betonowych, który w 1992 przekształcony został w Bruk-Bet.
@Wielka-Polska-Betonowa: to nie ma znaczenia, żaden klub e Polsce nie zarabia zbytnio na kibicsch. Jest to bardzo mały procent budżetu. Większość to wynagrodzenie za prawa do transmisji a reszta to transfery i wpłaty od właścicieli