Wpis z mikrobloga

@AlekGames: Ale to one zadecydowały, że chcą tak ten czas poświęcić - postanowiły sprowadzić na świat nowe życie, i teraz ponoszą tego konsekwencje.

Uwydatnię to innym przykładem. Samemu hobbystycznie dłubię sporo przy samochodzie, dla swojej własnej frajdy, bo tak zdecydowałem. Sporo moich znajomych robi podobnie. Nikt jednak w tym gronie nie pisze, że "Posiadanie Subaru Imprezy STI to praca na cały etat, bez urlopu", bo po prostu to byłoby śmieszne.
  • Odpowiedz
@AlekGames to dalej mówię, tak można mówić o masie rzeczy. Chodzi tu o robieniu z pozornego hobby czegoś urastajacego do rangi pracy zawodowej, wymiennego z nią.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@AlekGames: spędzam z moją córka praktycznie tyle samo czasu co moja dziewczyna (ja pracuję w dzień, ona na popołudnia) i jakoś nie nazywam tego ciężką pracą więc takie pieprzenie to tylko robienie z siebie cierpiennicy przez #madki
  • Odpowiedz
@GaiusBaltar: ALe o co to ból dupienie, tak jak sama zdecydowała czy jest matką czy nie tak Ty zdecydowałeś czy pracujesz w firmie X czy w firmie Y. więc nie rozumiem co za problem masz w tym, że pytana o to co pochłania jej czas odpowiada wychowanie dzieci.
  • Odpowiedz