Wpis z mikrobloga

Oto Sader. Jego ojciec ma zespół Downa. Jest szczęśliwy i cholernie dumny ze swojego taty.

Problem jest taki, że #neuropa czyli #lewactwo popiera aborcję ludzi z zespołem Downa, jednocześnie obchodząc światowy dzień osób na to chorujących (sic!).

Efekt lewicowej polityki jest taki, że w Mekce lewactwa - krajach skandynawskich prawie w ogóle nie rodzą się już osoby chore na zespół Downa, gdyż przed urodzeniem są eliminowane ze świata żywych.

Tak - jednocześnie to samo lewactwo nie wstydzi się promować takich dewiacji jak borderline, homo/transseksualizm, dwubiegunówka, czy feminizm.

#lewackalogika #bekazlewactwa #konfederacja #4konserwy #polityka #wybory #lewica #lgbt

https://www.newsweek.pl/swiat/dania-krajem-wolnym-od-zespolu-downa-to-przez-aborcje/zx7gbdq
https://www.boredpanda.com/father-down-syndrome-son-shares-life-story-sader-issa/
https://mamadu.pl/132523,od-5-lat-nie-rodza-sie-dzieci-z-zespolem-downa-kontrowersyjna-metoda-eliminacji-chorych-w-islandii
c.....t - Oto Sader. Jego ojciec ma zespół Downa. Jest szczęśliwy i cholernie dumny z...

źródło: comment_L023twyN4M2TwHtNqzj76nyelgvd0thu.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czekoladaisport: zapominasz o jednym tycim szczególiku - rozumiem, że jako prawak nie rozumiesz idei wolności wyboru, ale nikt nie mówi, by aborcja płodu z dysfunkcjami była obowiązkowa, tak jak to było za tego słynnego Hitlera - chcemy tylko, żeby człowiek mógł sobie wybrać, czy chce porzucić swoje dotychczasowe życie, plany i marzenia na rzecz nieustannej opieki do końca życia (bo prawdopodobnie osoba cierpiąca na zespół Downa nigdy nie będzie samodzielna)
  • Odpowiedz
@qwertty321 Ci sami. USA również w latach 60-tych zaczęło traktować ludzi czarnych jako równych obywateli. Wcześniej było nie do pomyślenia, aby czarny dostał się np. do wojska. A kto był w tym czasie prezydentem USA? Myślę, że to wiesz... Chodzi o lata 1961-1963.
  • Odpowiedz
@Hound: nie, bo różnicą jest ekonomiczno-kulturalna przepaść murzynów za białymi, a naturalna dominacja mężczyzny w naszym gatunku. nie będę się rozwodził, czy murzyni nie osiągneli sukcesu cywilizacyjnego przez swój intelekt. na dzisiaj te różnice nie są aż tak istotne.
  • Odpowiedz
@czekoladaisport: Więc na pytanie Więc twierdzisz, że podział ról społecznych ze względu na płeć gonadalną nie jest konstruktem społecznym? odpowiadasz

nie, bo różnicą jest ekonomiczno-kulturalna przepaść murzynów za białymi, a naturalna dominacja mężczyzny w naszym gatunku.

I niech to będzie podsumowaniem całej tej farsy i twojej zdolności przetwarzania informacji.
  • Odpowiedz
@czekoladaisport:
Problem jest taki, że #neuropa czyli #lewactwo popiera aborcję ludzi z zespołem Downa, jednocześnie obchodząc światowy dzień osób na to chorujących (sic!).

Przecież w tym nie ma żadnej sprzeczności.

Generalnie są trzy podejścia do dzieci z
  • Odpowiedz
@czekoladaisport: Podziwiam wiarę w to, że ludzie, którzy wyprowadzają swoje zyski do rajów podatkowych masowo wspieraliby fundacje pomagające wszystkim potrzebującym. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Finansowanie potrzeb dziecka z zespołem downa przez 30, 40 czy więcej lat to jednak co innego niż rzucenie od czasu do czasu paru groszy na WOŚP czy na operację dla małej dziewczynki.

Zresztą o ile dzieci z zespołem downa mogą być w
  • Odpowiedz