Wpis z mikrobloga

Wypowiedź sprawcy zamieszania blitzchunga, https://www.twitlonger.com/show/n_1sr1jn4 imo zawsze każdy będzie dbał o swoje dobro, tak jak to zrobił blizzard tak jak to robi sprawca chyba jednak sobie uświadomił ile mu ta firma dała i jak zmieniła jego zwykłe życie, nie powinno się mieszać polityki do gier komputerowych szczególnie na międzynarodowych eventach - kara po ponownym rozpatrzeniu jest sprawiedliwa, mam nadzieję że jednak blizzard anuluje kary dla ludzi z obsługi raczej nie są niczemu winni. Może to będzie lekcja na przyszłość dla obu stron że nie należy pochopnie rzucać sloganami ani pochopnie za nie karać.
#blizzard #hearthstone
  • 3
@nairoht:

Czuję się bardziej urażony banem dla Blitzchunga niż sam zbanowany xd

Kilka dni po banie Blitzchung powiedział: "Grałem w Hearthstone 4 lata, więc straciłem tylko 4 lata mojego życia, ale jeżeli Hongkong przegra to na zawsze". Natomiast po obietnicy wpłacenia należnego wynagrodzenia w oświadczeniu pisze "błogosławić Blizzard". Ciekawe czy dogadał się z Blizzardem czy chińska partia się nim zainteresowała.
Czuję się bardziej urażony banem dla Blitzchunga niż sam zbanowany xd

@pauleta19: ten ban jest jak najbardziej zasłużony, sposób w jaki został ukarany jest niedopuszczalny pod względem PR, ale o słuszności nie ma co dyskutować.
@nairoht:

W regulaminie nigdzie nie było napisane, co grozi za złamanie tego punktu regulaminu, dlatego wymiar kary jest jak najbardziej kwestią dyskusyjną. Moim zdaniem już samo zbanowanie z GM byłoby surowe. Gdyby go łagodnie potraktowali to zastosowaliby pouczenie czy nałożyli karę pieniężną. Nawet po złagodzeniu kary po protestach społeczności zawieszenie na pół roku niewiele ma wspólnego ze sprawiedliwością. Celem takiej kary jest odstraszanie ewentualnym następców i przypodobanie się chińskiej partii.

Jeżeli