Wpis z mikrobloga

2800 na rękę dla Junior Dev Ops Engineer (bez wcześniejszego doświadczenia) w Katowicach (w sumie muszę dojeżdżać 120km codziennie w obie strony lub wynająć kawalerkę w Kato) to sensowne?
#zarobki #informatyka #programowanie
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Teglo: na kawalerkę pójdzie Ci jakieś 60% pensji, dojeżdżałbyś autem, czy pociągiem/autobusem? Policz sobie ile Ci wyjdzie za dojazdy i czy opłaca ci się marnować po ładne kilka godzin na dojazdy i czy wystarczy Ci na utrzymanie się gdy coś wynajmiesz
  • Odpowiedz
@Teglo: tylko i wyłącznie jeśli traktujesz to jako trampolinę i za rok do lepszej pracy-kasy a firma jest porządną marką z pozycją na rynku. Koszty cię zjedzą niestety, jeśli dojazd samochodem sama wacha 800-1000 PLN :/
  • Odpowiedz
@lentilek: @Mzil: @powaznyczlowiek: telefonicznie miałem rozmowę i nie wiele myśląc zaproponowałem 2800-3000 na rękę (czyli 2800 bo znając życie większej nie dadzą), niby mógłbym na finalnej rozmowie powiedzieć, że chce więcej ale nie wiem czy by to przeszło, bo informacja o 2800-3000 poszła już do kierownika :/ Mógłbym dojeżdżać busem i bilet w jedną stronę to bodajże 11zł ale zaś prawie 3h w tę i spowrotem
  • Odpowiedz
@Teglo: czyli pracując po 8h dziennie, będziesz marnował łącznie 11h na potrzeby pracy + 22zł codziennie co daje średnio ok. 500zł miesięcznie na dojazdy,czyli pensja wynosi Ci już tylko 2300-250, sam musisz sobie przemyśleć czy dasz radę
  • Odpowiedz
@Caddox: właśnie trochę spanikowałem, bo nie byłem przygotowany na te pytanie (ogólnie nie spodziewałem się telefonu od nich).
Dowiedziałem się, że kolega który tam pracuje zaproponował 3500 na normalnej rozmowie, ale dali mu 3200 na rękę.. Mogłem jednak więcej zaproponować
  • Odpowiedz
@r00kie: @pilot1123: Jestem z "największego" miasta w tej części Europy które nie jest podłączone do sieci kolejowej - tj. Jastrzębie-Zdrój i jedynie mam możliwośc korzystania z busów monopolisty - tylko on jeździ stąd do Katowic :|
Już chyba lepiej będzie wynająć jakiś pokój za te 800-1000zł ze wszystkim i liczyć że po okresie próbnym będzie jakaś podwyżka.
Obecnie jestem na helpdesku za 2200 na rękę (z pitem0), ale
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Teglo: powiedz, że chcesz wrócić do rozmowy w sprawie wynagrodzenia. Wyjaśnij w czym rzecz, zresztą jeśli twój kolega dostaje 3200 to raczej nie powinni zaproponować mniej
  • Odpowiedz
@pilot1123: W Ostrawie obawiam się języka, bo o ile w Polsce mogę spokojnie się czegoś dopytać, to tam byłby pewnie z tym lekki problem (mój angielski nie jest jeszcze na bardzo wysokim poziomie)

@kuite22: no zrypałem sprawę bo nawet nie wiedziałem kto dzwoni a jak już odebrałem to tylko mogłem wymyślać - nie za dużo aby nie przesadzić ani też nie za mało aby nie przeżyć :/
  • Odpowiedz