Wpis z mikrobloga

Nie ma to jak wyzywać obcych ludzi od egoistów samemu chcąc robić najbardziej egoistyczną rzecz na świecie, tj. grać w ruletkę cudzym życiem żeby się pobawić w domek.
Jeśli naprawdę nie chcecie wchodzić w dyskusje o słuszności waszych "decyzji" to każdy to uszanuje. Ale jeśli wprost piszecie, kłamliwie, że inni są egoistami jakoby bardziej niż wy to już rzucenie rękawicy.
#bekaznatalistow #antynatalizm
nie wiedziałam czy wołać autorkę, nie chcę jej szamotać tam gdzie pewnie nie chce być. Z drugiej strony nic o nas bez nas, więc nie musisz się udzielać ani odpowiadać @vanilla_candle
M.....D - Nie ma to jak wyzywać obcych ludzi od egoistów samemu chcąc robić najbardzi...

źródło: comment_e8OnZ5K0kIfXEn9qAR23rtSgtdPgJvXF.jpg

Pobierz
  • 136
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MPXD: bawi mnie pisanie że "zapewnie dzieciom szczęśliwe życie" to tak jakby wiedziała że dożyje kolejne 20-30lat.A tutaj cyk - rak i dziecko zostaje bez matki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 10
@vanilla_candle omojboze xD jeśli chcesz mieć szczęśliwe dzieci to załóż im blokadę na wypok xDDDD dobrze, że niektórzy się nie rozmnażają jednak xD a ty jeśli chcesz miej gromadkę dzieci z egoistycznych pobudek bo dzieci są fajne :) a wychowanie małego bąka na wartościowego człowieka, niewypisującego p-----l w internecie jest jak widać bardzo trudnym zadaniem xD
  • Odpowiedz
Zapewnię moim dzieciom szczęśliwe życie, szczęśliwsze na pewno, niż Wasze :)

@vanilla_candle: Życie nie jest kolorowe jak posty na Instagramie. Rządzi nim często przypadek.

Może to tylko marzenie, bo mam 19 lat?
  • Odpowiedz
@vanilla_candle: mam wrażenie że nadal nie rozumiesz.
Ty tak jakby myślisz że my cię hejtujemy za to że robisz coś dobrze? (i nas obrażasz że rzekomo nie znamy szczęścia, nic dobrego nie robimy itp?)

Nie, my uważamy że ty nie robisz nic dobrego chcąc mieć dzieci

Po drugie: tak, uważamy że płodzenie dzieci jest złe, ale nie o tym jest ta dyskusja (przynajmniej nie o tym ją zaczęłam). Było o egoiźmie, i że postępujesz egoistycznie. Postępować egoistycznie to być nastawionym tylko na to co ja chcę. I w sumie nieważne czy efekt będzie dobry dla innych czy zły. Egoizm=działanie na
  • Odpowiedz
A ok, nie było dyskusji. xD

Znam takie przypadki i w sumie to całkiem smutne. Dziewczyna też dziecko dziecko, szybki s--s, szybki ślub, szybkie dziecko w wieku 20 lat bo ONA CHCE BARDZO.

W wieku 26 już dawno po rozwodzie, dziecko z tego co wiem to mieszka z ojcem bo ona średnio wychodziła z inicjatywą.

Różnie bywa w życiu. Poczekaj z takimi przemyśleniami z 5 lat, bo 19 lat to totalne siano
  • Odpowiedz
@vanilla_candle: xD jaki ten wątek jeet smutny!!! Jak tu widać jak my sie staczamy jako świat. Oczywiście, ze aktualna niechęć do tworzenia rodziny to egoizm. Możecie sobie wymyślać argumenty, ale taka jest prawda, ze każdy jest zasranym egoistą i patrzy tylko na czubek własnego nosa. „Egoistyczna” chęć posiadania dziecka to jest ogromna odpowiedzialność i nieraz ogrom negatywnych emocji, jak strach o potomstwo, zmęczenie, podejmowanie multum wyrzeczeń. Chęć posiadania dziecka to
  • Odpowiedz
Poza tym nieraz w goracych jest pelno wpisow obrazajacych w chamski sposob rozne typy i grupy ludzi, ale laska napisała, ze ludzie, ktorzy nie chca zalocu rodziny sa egoistyczni i jest wielki bol d--y xD uderz w stol, a nozyce sie odezwą.
  • Odpowiedz
@MPXD: Dotarło do mnie, nie trzeba mi sto razy powtarzać. Mam prawo mieć takie opinie i poglądy, jakie mam. Natomiast Wy się przejmujecie i przeżywacie, jakbym Wam życie zniszczyła jednym stwierdzeniem :D
  • Odpowiedz
@Can_I_help_you: Już żyję, więc nie ma znaczenia. Rozmawiamy cały czas o decyzji kiedy człowieka jeszcze nie ma. Przy życiu trzyma mnie naturalny instynkt przetrwania, czyli chemia w mózgu. Dodatkowo miałam niesamowite szczęście urodzić się zdrowa, w Polsce, nie głodować, nie doświadczyć przemocy. Nie każdy ma tyle szczęścia
  • Odpowiedz