Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +97
Jeśli naprawdę nie chcecie wchodzić w dyskusje o słuszności waszych "decyzji" to każdy to uszanuje. Ale jeśli wprost piszecie, kłamliwie, że inni są egoistami jakoby bardziej niż wy to już rzucenie rękawicy.
#bekaznatalistow #antynatalizm
nie wiedziałam czy wołać autorkę, nie chcę jej szamotać tam gdzie pewnie nie chce być. Z drugiej strony nic o nas bez nas, więc nie musisz się udzielać ani odpowiadać @vanilla_candle
Nie mówię, że to jest zapewnienie mu piekła. Ale to może być zapewnienie mu piekła i to nieuczciwe że ryzykujesz cudze cierpienie bo masz marzenie mieć dzieciaczki. Nadal zresztą nie odpowiedziałaś, dlaczego to inni, a nie ty są egoistami. Tak jak mówię: posiadanie dzieci jest bardzo przyjemne, ale robisz to tylko dla siebie przy okazji ryzykując
@vanilla_candle: to skoro uważasz że nikt nie ma lekko, czemu chcesz kogoś wpychać na ten przeludniony świat?
Po drugie nie miałam zamiaru dyskutować o całym spektrum, chcę tylko usłyszeć dlaczego uważasz że twoja chęć posiadania dzieci jest nieegoistyczna, a cudze nieposiadanie dzieci jest egoistyczne
Więc proszę, wyjaśnij mi jak pięciolatkowi: dlaczego twoim zdaniem chęć posiadania dzieci nie jest egoistyczna?
To oczywiście pytania retoryczne.
Ty CHCESZ. Bo dzieci takie fajne, mogę coś dla kogoś zrobić, mogę kogoś kochać. To też koniecznie musi być dziecko i koniecznie moje dziecko bo inaczej