Wpis z mikrobloga

Byly telefony do mnie i do kolegi z pracy. Nr podobny do tego co ktos podal wyzej. U mnie gluchy tel, a u kolegi udalo sie polaczyc i nawet znali jego nazwisko (ale inne imie) ...
  • Odpowiedz
@KrolOkon: 172 ust 1 prawo telekomunikacyjne Zakazane jest używanie telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego, chyba że abonent lub użytkownik końcowy uprzednio wyraził na to zgodę.

Czekam na nazwę rozporządzenia, bo sama go znaleźć nie mogę, a gdy mówię telemarketerom że losowanie jest nielegalne to zazwyczaj następne co słyszę to piiiiip więc...
@Greg36: dokładnie to działa tak, że są wycieki, oni numery mają
  • Odpowiedz
@Greg36: jakie jedno i drugie jak to to samo... Tam jest napisane "chyba że abonent lub użytkownik końcowy uprzednio wyraził na to zgodę." A ty przekopiowałeś to samo po angielsku i zadowolony z siebie xD Czego nie rozumiesz w stwierdzeniu, że przed wprowadzeniem rodo istniał już zakaz losowania? Po wprowadzeniu rodo nie trzeba było nic zmieniać w tym zakresie, bo już było zgodnie. Nie trzeba było się dostosowywać, bo było
  • Odpowiedz
  • 0
@damist możesz ich pozwać za to. Jakby tak się skrzyknelo kilka osób i pozew zbiorowy ()

Ale by były jaja jakby sprawa dotarła do Brukseli. Mieliby konkretnie przewalone :)
  • Odpowiedz
Jeśli do was zadzwonią to nie kończcie rozmowy szybko, dajcie im się wygadać, powiedzcie, że się wahacie i żeby was przekonali - im więcej czasu im zajmiecie tym mniej czasu będą mieli na nagabywanie innych.
  • Odpowiedz