Wpis z mikrobloga

@niewidzialna_reka_wolnego_rynku: tuje są nudne. Nawet jako osłona przed sąsiadem, tworzą jednolitą ścianę bez jakichkolwiek punktów do zaczepienia oka. Pojedyncze wyglądają jak słup oklejony zielenią, cienia nie da, huśtawki nie powiesisz. Strzyżenie trzy razy do roku i lepiej nie zapomnij, bo przyjdzie kosz wysięgnikowy zamawiać.

Coś w sam raz dla firmy na podjeździe. Oficjalne, bezosobowe. Takie kopiuj-wklej.

Ale co kto lubi. Ja nie przepadam.
@niewidzialna_reka_wolnego_rynku: u moich rodziców w tym roku padło kilkanaście tui, zrobiły się brązowe i są do wycięcia. Dodatkowo jakiś ogrodnik sugerował, że tui nie daje się, gdy w ogrodzie są drzewka owocowe, bo przez "pył", czy coś innego takie drzewka nie owocują. Akurat u moich rodziców to się sprawdziło, bo zawsze z owocami był problem, szczególnie na drzewkach w pobliżu tui. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, co można posadzić zamiast tui,
@fuuYeah: Bukszpan wygląda doskonale ale niestety obawiam się, ze za kilka lat cięzko ją bedzie u nas spotkać.
Kup sobie kilka litrów dursbanu, póki możesz jeszcze zrobić zapasy i rób w sezonie oprysk co 2-3 tygodnie jeśli chcesz, żeby ci się uchował. Osobiście nie wierzę, ze ta roslina bedzie w stanie przetrwać bez krążącej w niej trucizny.
@niewidzialna_reka_wolnego_rynku: poza ostatnim rokiem moi rodzice nie mieli żadnych problemów. Tuje są o tyle fajne, że szybko rosną i nie wymagają jakiejś super pielęgnacji, także z mojej strony polecam. Mój ojciec na po jednej stronie ma świerki, ale te trzeba ciąć raz do roku. Miał też żywopłot, ale ten wymagał cięcia co najmniej raz na miesiąc.
@fuuYeah Fajny ten bukszpan, ale bardzo mi się nie podoba ten biały grysik. Nie lubię robienia pod linię i sterylności. Pod drzewkami powinna być trawa, goła ziemia, liście, igły, cokolwiek naturalnego.

Wszystko jest lepsze od tych paskudnych tuj.
60 bukszpanów

@fuuYeah: rwij te bukszpany i sadź co innego. Jakieś #!$%@? ćmy się pojawiły co lubią to #!$%@?ć, szkoda twojej roboty, a wież mi #!$%@?ą ci wszystko, cokolwiek byś robił. ¯\_(ツ)_/¯