Aktywne Wpisy
ZAWADIAK +17
Widzę, że cenzura na wykopie w ukrywaniu przestępstw, ataków agresji ukraińców na polaków ma się dobrze.
Znalezisko w którym nastoletni ukrainiec bije Polaka, już spadło z rowerka. Sława wukrajiniu. Dołączamy do nowoczesnego zachodu, gdzie również od początku ukrywano przestępstwa turków w Niemczech, czy afrykanów we Francji. Witajcie w nowej wspaniałej polsce (specjalnie z małej litery napisane).
https://wykop.pl/link/7051049/agresywna-grupa-ukrainskich-nastolatkow-atakuje-polakow
#4konserwy #bekazlewactwa #ukraina #antyneuropa #moderacjacontent #cenzura #polska
Znalezisko w którym nastoletni ukrainiec bije Polaka, już spadło z rowerka. Sława wukrajiniu. Dołączamy do nowoczesnego zachodu, gdzie również od początku ukrywano przestępstwa turków w Niemczech, czy afrykanów we Francji. Witajcie w nowej wspaniałej polsce (specjalnie z małej litery napisane).
https://wykop.pl/link/7051049/agresywna-grupa-ukrainskich-nastolatkow-atakuje-polakow
#4konserwy #bekazlewactwa #ukraina #antyneuropa #moderacjacontent #cenzura #polska
wfyokyga +19
Widzę że mój Pinterest #!$%@?ło bo takie rzeczy mi poleca xdd
No, ale na co.... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wybory #neuropa #4konserwy
@kulturalnymarksista: W tempie normalnym, ale warto zacząć proces.
@DywanTv: musisz wybrać jedno
@Lilulai: Czy mogłabyś podać jakieś źródło, na którym opierasz tę tezę? O ile jestem w stanie się zgodzić, że wiele systemów prywatno-publicznych (np. ten w Singapurze) faktycznie zajmuje wysokie pozycje na różnego rodzaju rankingach, to nie brakuje tam też modeli "universal public insurance system", gdzie za wszystko płaci rząd, np. w przypadku Francji czy
@janeeyrie: Lewica jest w sprawach gospodarczych bardzo podobna do PiS. Po co nam drugi rak w sejmie? Co do programu. Zniesienie 30krotności składki na ZUS zwłaszcza przy starzejącym się społeczeństwie jest skrajnie nieodpowiedzialne. Wysokie składki dają później wysokie emerytury, na które kiedyś ktoś będzie musiał zapracować.
Tego nie byłbym pewien. Ponoć lewica ma stać po stronie pracowników, a wolne niedziele były (i są)
@truth123456: rządzili 8 lat i głównie co robili to lecieli w #!$%@?. Całkiem spoko xD
@Volki: "Inteluktualisci" jak im sie wydaje nie rozumio tak prostej sytuacji jw. ;))
Komentarz usunięty przez autora
@Lilulai: Ludzie są za głupi, albo za młodzi żeby to sobie uświadomić i będą skazani na powtarzanie historii jeszcze przez wiele lat.
A co gorsza starsze pokolenia wyginą, ale na ich miejsca przyjdą jakieś młode partyjniaki, nazwy się pozmieniają, ale mentalność
@kulturalnymarksista: Wiosna i SLD przeciwko energetyce atomowej, chcą kupować rosyjski gaz z niemiec- bo wtedy jest bardziej demokratyczny i ponoć tańszy z pośrednikiem (OZE nie pokryje większości potrzeb). Chcą de facto pogorszyć ściągalność alimentów- kompletnie bez sensu. Do reszty punktów programu się nie odnoszę bo nie chce mi się wszystkiego analizować, ale jeśli łatwo obalić te dwa-
Komentarz usunięty przez moderatora
@DywanTv: Czemu XD? Ja też bym to wszystko likwidował, aż by huczało. Przez ostatnie lata za mocno poszliśmy w patriotyzm na pokaz, kompletnie olewając faktyczną pracę organiczną na rzecz kraju.
Dzisiaj za "patriotę"
Misja "ratowania państwa" od rządów Pis przez głosowanie na PO nie ma totalnie sensu - ci drudzy już pokazali jak to u nich funkcjonuje. Obiecywali brak podwyżek podatków - podnieśli kilkadziesiąt, na czele z VAT 23%. Najśmieszniejsze, że gospodarczo teraz stoimy lepiej - mimo rozdawnictwa Pisu.
Lewica
Nie tak działa polityka jak to się nam wszystkim wydaje. Nie da się uszczęśliwić 38 milionów ludzi. Zawsze, żeby ktoś miał lepiej inny musi mieć gorzej. Teraz kwestia tego do której kolejki się ustawimy i na ile ta kolejka
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-03-21/grzegorz-braun-chce-karac-za-homoseksualizm-biedron-powinien-trafic-do-wiezienia/
Czyli przyznajesz ze to skundlona populistyczna partia.
Antyszczepionkowxy sa na listach to wystarczy
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-09-06/korwin-mikke-jezeli-panstwo-moze-nam-dzieci-szczepic-to-jutro-moze-nam-dzieci-zabic/
A guru ich popiera
Do tego tylko szukajac tych informacji znalazlem ze jakiś pisior do nich dolaczyl i ma w postulatach, ze jak sa gorsze zbiory to rolnicy powinni móc nawozic azotowymi poza regulaminowymi terminami. Bo
Tak jakby ten sam
Tak, faktycznie troszkę się rozpędziłam z tym stwierdzeniem i poszłam na lekki skrót myślowy. Mój błąd.
Co do samej opieki zdrowotnej - jest to branża
Akurat polemizowałabym na temat tego, czy istotnym elementem w tej kwestii jest wiek. Raczej chęci, ciekawość. Sama mam 21 lvl.
Nie wiem skąd takie zobojętniałe podejście w niemałym % społeczeństwa względem osób, które miałyby naszym państwem zarządzać. Przecież mają one realny wpływ na nasze życie i to nie w
Może zacznę od tego, że nie wszystkie usługi medyczne są pokrywane przez państwo. A z tych co są, to ludzie i tak w niektórych wypadkach decydują się na prywatne odpowiedniki tych samych świadczeń (jak to u nas bywa w przypadku stomatologa czy ginekologa).
Mieszkałam w jednej z dzielnic Rzymu, więc można by się było spodziewać, że szpitale w stolicy będą sprawnie działać.
Faktycznie, co poniektóre takie były (w zakresie pediatrii
@Lilulai: To jest raczej mentalność w stylu 'może i gówno, ale przynajmniej własne i znane'. Poza tym większość Polaków bierze więcej niż daje, więc ich PiS nie boli.
To tak jak Polska i UE. Niby narzekają, ale wciąż siorbią benefity aż miło.
Kraj piękny, ludzie mili, ale jest tam tyle dziwnie
@kulturalnymarksista: xDDDDDDDDDDDD Porównuj nas dalej do europy zachodniej, to fajne wnioski wyciągniesz. Zobacz sobie zadłużenie Japonii, duże co nie? Kraje które wymieniłeś mają znacznie większe zadłużenie wewnętrzne niż my.
@Neapolitano: Że wyjedzie 2 miliony osób w wieku produkcyjnym a zostaną emeryci? No w sumie #!$%@? nic nie zmienia! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@kulturalnymarksista: GUS.
@kulturalnymarksista: Czyli nie są komunistami, spoko ¯\_(ツ)_/¯