Wpis z mikrobloga

#programowanie #wordpress #webdev
Mirki, mam pytanko.

Mamy postawioną stronę w wordpressie. Posiadamy 3 formularze kontaktowe. Chcielibyśmy, żeby po wysłaniu każdego z nich pokazywała się strona z podziekowaniami (to się już dzieje), ale żeby per formularz ta strona z podziekowaniami miala unikalny link, tak żeby można było liczyć wyświetlenia/kliki per formularz. Jak to zrobić?
  • 8
  • Odpowiedz
@Lqsn: po wyslaniu wiadomosci rob przekierowanie z jakims urel ? /podziekowanie?form=1 lub w sessji , pod id wyswietlaj co chcesz i sobie zliczaj
  • Odpowiedz
@Lqsn: to podstawy podstaw php, poczytaj sobie o redirect, ustawianie i odczytywanie sesji, tworzenie szablonow w WP

w skrócie po wysłaniu wiadomości ustawiasz w sesji id po którym będzie rozpoznawany formularz, robisz przekierowanie na stronę z podziękowaniem, jak w sesji nie ma ID formularza to przekierowujesz na strone z formularzami, jak jest ustawiona to odczytujesz ID na jego podstawie wyświetasz to co chcesz dla danego formularza i zapisujesz licznik czy co
  • Odpowiedz
@Radaka: @cooluch: #!$%@?, panowie. Bardzo dziękuję za pomoc jednak średnio mam pojęcia o czym mówicie. Będę próbował. Mam nawet problem z dołożeniem capthy do formularzy, żeby tyle spamu nie dostawać
  • Odpowiedz