Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +33
Halo, halo, przed Wami #rozdajo trochę świąteczne, a trochę noworoczne, bo to właśnie na nowym roku się skupimy. Do zdobycia jest karta podarunkowa Allegro o wartości 100 zł!
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
•
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
•
źródło: Wykop-konkurs-apple-watch
Pobierz

#programowanie #programista15k
https://pastebin.com/QkH9vKRd Chodzi mi o taką sytuację, drugi wątek nie dojdzie w ogóle do głosu.
Problemem było to, że robiłeś join zaraz po uruchomieniu wątku.
Musiałem zmienić serwis, bo do pastebina nie mam dostępu z roboty ;-)
Jeśli chcesz na żądanie usuwać wątek to w pętli while dodaj jakąś zmienną typu bool ustawioną na true, a gdy chcesz wątek usunąć ustaw ją na false. Wtedy pętla się zatrzyma i join się wykona.
Tutaj masz coś mniej więcej takiego, tylko że killThread wyłączy wszytkie wątki.
Musiałbyś dorobić trochę logiki, żeby móc zabijać poszczególne wątki.
Przecież teraz jak sobie wołasz setAlarm to tworzy się nowy wątek i możesz se ich stworzyć milion nawet, czy tam tyle ile system pozwoli :)
W formie którą Ci podesłałem to tak dziala, kilka wątków działa jednocześnie, bez czekania aż poprzedni zakończy działanie.
Joinowane są dopiero w destruktorze, bo w sumie po co wczesniej jak jest ich mało.
W ogóle, to jeśli ten wątek jedyne co ma robić to po ustalonym czasie wywalić coś na ekran to po co tam pętla? Nie wystarczy sam sleep_for
ncpu== rak.ncputo i tak nie mogą one wszystkie działać współbieżnie i będą się tłuc na schedulerze. A jak do tego dorzucisz nielokalność pamięci, to często może się