Aktywne Wpisy
Hug0Stiglitz +20
Tak mnie wciągnął serial The Expanse (genialny!!), że powoli kompletowałem całą serię. Dzisiaj na półeczce pojawił się ostatni tomik.
Jak oceniam całą serię The Expanse? Momentami wręcz porywajaca i brawurowa, niestety miewa słabsze momenty - a wręcz słabsze tomy.
Niemniej to solidna pozycja, bawiłem się doskonale - mocne 8/10.
#czytajzwykopem #ksiazki #scifi #seriale
Jak oceniam całą serię The Expanse? Momentami wręcz porywajaca i brawurowa, niestety miewa słabsze momenty - a wręcz słabsze tomy.
Niemniej to solidna pozycja, bawiłem się doskonale - mocne 8/10.
#czytajzwykopem #ksiazki #scifi #seriale
JamesJoyce +2
#programista15k #programowanie #pracait #zdrowiepsychiczne #depresja
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Czy zwykły aparat za 1000 zł robi znacznie lepsze zdjęcia niż Huawei Mate 20 pro?
#pytanie #telefony #smartfon #fotografia #aparat #huawei
@Piotrek6312: zdefiniuj pojęcie "lepsze" xD
w 99% przypadków decyduje optyka, a ta zwykle jest lepsza w aparatach fotograficznych
@TwojStaryToKorniszon: Chodzi mi o to, czy jakość amatorskich zdjęć w tanim aparacie za te 1000 zł totalnie bije na głowę te z Mate 20 pro, czy też różnica jest tak niewielka, że lepiej wziąć dobrego smartfona.
aparatem za tysiaka zrobisz fajne zdjęcia
różnice będzie wyraźnie widać na dobrych ekranach i na przykład po wydrukowaniu
i będzie to różnica znacząca
nie siedzę w małych aparatach niestety
ale każdy markowy aparat da spokojnie radę