Aktywne Wpisy

wilk633 +122
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
źródło: 415324532423423432
Pobierz
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze

Czy ktoś może wyjaśnić noobowi jak użyć poprawnie funkcji reduce(), uczę się od podstaw Angulara (i przy okazji JS), w kursie jest Angular 4 wykorzystywany a ja siedzie na 8 i zdaje sobie sprawę że pewne rzeczy się pozmieniały więc mam cheatsheet zmian typu zamiast Http używamy HttpClient itp itd. Nie radze sobie jedynie z przerobieniem jednej funkcji. Ma za zadanie sumować numbery z każdego rekordu json. w wersji 4 wygląda to tak:
countTotalCost(): void {
this.totalCost = this.cars
.map((car) => car.cost)
.reduce((prev, next) => prev + next);
}
od którejś wersji nie trzeba już mapować, ale pozostaje reduce i tak się zastanawiam jak to ugryźć. Ktoś coś? szukałem w necie, docsach i coś słabo idzie mi znalezienie rozwiązania :/
Komentarz usunięty przez autora
@login_zajety_sic: To chyba coś pomieszałeś, bo to co wkleiłeś raczej tego nie dotyczy.
@jacenty3590: yyy nie, prev w reduce to jest poprzednia wartość, więc jak w pierwszym 'przebiegu' zwrócisz sume dwóch cost to w drugim będziesz próbował wziąć cost z wcześniej otrzymanej sumy
@login_zajety_sic: └[⚆ᴥ⚆]┘
@login_zajety_sic: Nie korzystam obecnie z angulara, ale o ile dobrze pamietam to w pierwszych wersjach uzywali map do parsowania wyników które przyszły z http, możliwe że teraz ten HttpClient robi to już odrazu. Ale przykład który wrzuciłeś nie ma tu w ogóle nic do rzeczy