Wpis z mikrobloga

Mam nadzieję że nie zgnije w sztumie za ten wpis ale cóż spróbuję wyjaśnić naszemu mentorowi tym razem z dziedziny postępowania karnego. W stosunku do osoby podejrzewanej nie może być zastosowany tymczasowe aresztowanie. Tymczasowe aresztowanie stosuje się do osoby podejrzanej w postępowaniu karnym. Jest to najcięższy środek zabezpieczający stosowany w wyjątkowych przypadkach i rzadko stosowany jeżeli chodzi o przestępstwo nękania. Naprawdę gruba akcja musi się dziać żeby sąd zastosował tymczasowy areszt w sprawie o nękanie. Druga sprawa nękanie - art 190a par. 1 kk prowadzone jest w formie śledztwa. Śledztwo jest prowadzone przez Prokuraturę, może być powierzone policji z wyłączeniem czynności przedstawienia zarzutów i przesłuchania podejrzanego plus sporządzenie aktu oskarżenia bądź umorzenia. Skoro nasz mentor jest osobą pokrzywdzoną to czemu nie pokazał zawiadomienia o wszczęciu śledztwa? Osoba pokrzywdzona ponadto jest informowana przez prokuraturę że w stosunku do podejrzanego zastosowano tymczasowe aresztowanie. Od kiedy moderacja wykopu jest prokuraturą? A nawet jeśli coś dzieje się ponad głową wilka z wall street to w piśmie powinna być przedstawiona sygnatura sprawy i jednostka prokuratury prowadząca śledztwo. To taki mały wykład z prawa karnego procesowego. Trzeci rok prawa przedmiot postępowanie karne. Nie musicie dziękować za wartość. Cały dzień byłem poza telefonem i teraz widzę że nasz mentor zamknął wykopka w areszcie śledczym więc trochę pomogę i poprowadzę wykład #sebcel
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Osoba pokrzywdzona ponadto jest informowana przez prokuraturę że w stosunku do podejrzanego zastosowano tymczasowe aresztowanie. Od kiedy moderacja wykopu jest prokuraturą?

@RomanPL: Zastosowano tymczasowe aresztowanie w postaci zamknięcia jednego z hejterków w wykopowej serwerowni. Po prostu.

Nie ma absolutnie żadnego sensu w próbach doszukiwania się logicznego ciągu myślowego u mentora, po prostu rozsiądź się z nami wygodnie i obserwuj to szaleństwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Markowowski: dziękuję za zaproszenie i skorzystam z przyjemnością. Po prostu tak mnie jakoś naszło teraz wieczorem na powtórkę z postępowania karnego i musiałem to po prostu napisać
  • Odpowiedz