Aktywne Wpisy

lukasz-lux +663
ostatnio gadałem z wujkiem co całe życie jeździł w PKS tirem, miał trasy do Iraku, Libanu - tego typu
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle

Ktoś kto stale jeździ po niemieckich autostradach ma jakiś patent na zmianę z nolimit na 120? Auto nie podpowiada, że za 500m będzie 120 i czasami zdarza mi się wpaść przy 180-200 hamując z 250. Wiadomo, przy węzłach/miastach jest 80-120, ale w innych miejscach? Jakaś nawigacja co podpowie co bedzie za 1km? Jakiś patent żeby jazda nie była szarpana jak na torze? #niemcy #motoryzacja #samochody

W związku z tym, mam #pytanie czy Wam gry jakoś pomogły? Rozwinęły? Zmieniły postrzeganie świata? Może było tak jak u OP'a z tamtego wątku?
Na koniec wisienka na torcie :D Developerzy odpowiedzieli, że to nie pierwszy taki sygnał :D
#gry #factorio #rozwojosobisty
tldr poniżej:
źródło: comment_E8nqwde1rtxiR7fPhyVCqSKRNROfEovB.jpg
PobierzDo tego bardzo szybko nauczylem sie angielskiego, glownie dzieki RPG.
A poza tym, to tak chyba nie za duzo, podsumowujac godziny czasu przy grach, wolalbym spedzic go nad czyms pozyteczniejszym.
Z drugiej strony - gra grze nierowna. Bezmyslne FPSy nijak się nie maja do rozbudowanych gier turowych, czy RPG (solidna ksiazka).
Dzieki grze orzez Internet poznalem sporo osob
Miałem kumpli w LO, każdy sporo pykał i więcej dało się z nimi pogadać niż z normicką resztą, a teraz każdy na dobrych studiach ( ͡º ͜ʖ͡º)
Gram w tf2 które ma strasznie niszowe turnieje kompetetywne
I dzięki temu nauczyłem się jak organizować czas swój (kiedy np obejrzeć demo dobrego gracza, kiedy ćwiczyć aim, a kiedy planować z teamem nowe strategie) jaki teamu któremu to organizowałem
Nauczyłem się też żeby nie grać dla grania ale żeby być lepszym, szybciej podejmować decyzje lepiej strzelać i żeby
Dodam, że grami grałem głównie w strategie - RTS, 4x, ekonomiczne i o zarządzaniu.
- człowieka, przez którego poznałem swoją obecną żonę
- pierwszego poważnego pracodawcę
- grupę ludzi, z którymi do dziś trzymam się bardzo blisko (w d2 nie gram od ponad 10 lat
- fanatyka krypto, dzięki któremu wszedłem w temat w 2011 roku i udało mi się