Wpis z mikrobloga

• 28
@Azur88 kurła jakie to jest prawdziwe. Pierwsze co robiłem jak instalowalem winde to blokowanie telemetri i wywalenie Windows update, co i tak nie działało, całe szczęście przerzuciłem się na Minta bo i tak kompa używam teraz głównie do pracy i nauki. Instalowanie updatów teraz to czysta przyjemność :3
  • Odpowiedz
@Burguk: I może powiesz jeszcze, że taką maszynę do sieci podłączałeś? Mądre i dojrzałe ( ͡~ ͜ʖ ͡°). W Windowsie masz coś takiego, jak godziny aktywności. Poza tym jest masa różnych ustawień Windows Update, po których konfiguracji WU zupełnie nie przeszkadza w pracy. Najgorsze, co można zrobić, to wyłączyć całkowicie ten mechanizm.
  • Odpowiedz
godziny aktywności

@Kolorowezworki: w sensie można określić kiedy używam Windowsa, żeby mógł to zrobić gdy go nie używam? Przecież albo komputer jest włączony i używany, albo wyłączony. Jeśli mam zostawiać odpalony komputer bo może Windows się wtedy będzie aktualizował... No to ekologia w uj. Już nie mówiąc o rachunkach za prąd.

Najbardziej w windowsie nie lubię właśnie tego, że próbuje być taki "smart" I robić jakieś rzeczy bez wiedzy użytkownika.
  • Odpowiedz
@michal1358: możesz go uśpić. Włączy się sam i zainstaluje aktualizacje. Podczas grania nawet powiadomienia wyłącza, więc nie pitol, że będzie indeksował XD Ludzie, którzy mają problemy z Windowsem najczęściej mają zerową wiedzę na temat zasady działania tego systemu.
  • Odpowiedz
@Kolorowezworki: o to z uśpieniem też jest dobre, jak mam np. 5% baterii, a on nie pozwala zamknąć systemu bez aktualizowania xd można się wtedy poczuć jak niewolnik. Uśpienie zjada baterię, a hibernacja nie zawsze jest dostępna. Kiedyś w takiej sytuacji odłączyłem od zasilania, myśląc że się nic nie stanie. Stało się, musiałem kilka godzin poświęcić na recovery.

nie pitol, że będzie indeksował

@Kolorowezworki: cóż, a właśnie indeksował,
  • Odpowiedz
@Kolorowezworki: może się poprawili, z niektórych rzeczy Windows się wycofuje ze względu na ogromną krytykę, ale pamiętam że kiedyś nie było tej opcji (tzn. dawno temu była, potem ją usunęli, najwyraźniej wróciła).

A teraz Ty pokaż, jak Ci indeksował podczas grania

@Kolorowezworki: tak, zaraz po tym jak wyciągnę rachunek za bułki kupione 5 lat temu w Żabce i powiem gdzie byłem 8 lat temu o 14:21. Nie bądź
  • Odpowiedz
@JulienSorel: Od początku dyskusji, w którą się w------ś, próbuję fanatykom linuxa wytłumaczyć, że każdy wybiera os jaki chce i nie ma najmniejszego powodu, żeby uważać się za lepszych. Ja tu tylko obalam mity o Windowsie, bo aż oczy bolą od czytania tych bzdur. W Windowsie tez jedną komendą w powershell można zmienić politykę aktualizacji, więc różnica jest taka, że jesteś debilem
  • Odpowiedz
@Kolorowezworki: >godziny aktywności
Ale skąd ja mam to wcześniej wiedzieć, to tak jakby ktoś ci kazał wyznaczyć godziny aktywności na sranie, czasem musisz rano, czasem wieczorem a czasem sam nie wiesz czy cię ciśnie czy układ pokarmowy coś o--------a
  • Odpowiedz