Aktywne Wpisy

michal-golkowski +339
Dzieeeń dobry, Wykop!
Kłania się Michał Gołkowski - pisarz science-fiction i fantastyki, tłumacz symultaniczny języków kilku, ostatnio lepiej znany jako "ten gość od tłumaczenia Trumpa".
Poza tym, że od kilkunastu lat zarzucam czytelników książkami (podobno 35+ książek, ktoś to kiedyś policzył), to ostatnio w ramach wypadku przy pracy zdarzyło mi się popełnić reportaż o dekonstrukcji ruskiej propagandy, w ramach prac nad którym pojechałem do walczącej Ukrainy, żeby tam porozmawiać z ruskimi jeńcami wojennymi, a
Kłania się Michał Gołkowski - pisarz science-fiction i fantastyki, tłumacz symultaniczny języków kilku, ostatnio lepiej znany jako "ten gość od tłumaczenia Trumpa".
Poza tym, że od kilkunastu lat zarzucam czytelników książkami (podobno 35+ książek, ktoś to kiedyś policzył), to ostatnio w ramach wypadku przy pracy zdarzyło mi się popełnić reportaż o dekonstrukcji ruskiej propagandy, w ramach prac nad którym pojechałem do walczącej Ukrainy, żeby tam porozmawiać z ruskimi jeńcami wojennymi, a
źródło: 079n
Pobierz
mariusz5891 +281
Mirki pijcie ze mną kompot, w niecałe 2 lata od podpisana umowy mój #kredythipoteczny w #ing został wczoraj spłacony ( ͡€ ͜ʖ ͡€) #chwalesie

źródło: comment_i8JwTyFabtCnuZmLWiIZNu9PFiA6OWaC.jpg
PobierzPotrzebowali kilku lat żeby to zrozumieć -_-
Można było grę rozwijać ale w zupełnie innym kierunku i nie kazać sobie płacić za każdy, to może by się skończyło inaczej
Ale wiesz, że grę tworzą ludzie, pracownicy Blizzarda? Mają wszystko robić za darmo? Utrzymywać serwery z własnych pieniędzy?
Gdyby nie wypuszczali żadnych dodatków, wszyscy gracze w końcu by się znudzili, bo nikt nie będzie grał 15 lat w to samo. Dodatki musiały być, dlatego WoW wciąż ma fanów.
@friboo: wyniki finansowe blizzarda mówią że wow jednak nie jest martwy ale tak anony z reddita wiedzą lepiej, na bank by rozwijali grę i pakowali w nią miliony gdybyt była martwa
Podam Ci przyklad gier free to play: np LoL, World of Tanks itp itd
Tam developerzy n----------a 100 aktualizacji na godzine a gry sa za darmo. Więc nie gadaj że trzeba ludzi kasować jak za zboże, bo to nie prawda.
Wystarczy dobrze to przemyśleć.
Wiele firm daje przykład jak nie zmuszać ludzi do płacenia a robić kupę siana
@friboo: ich wyniki mówią zupełnie co innego.
@efem: z tym, ze #wow to p2p z mikropatnosciami xD
A tak poza tym, to byl juz eksperyment z przejsciem p2p na b2p (obecnie nawet chyba f2p) i skonczyl sie mocno srednio. Wildstar to sie nazywalo :D
Blizz ciagnie sprawdzony sposob poki moze. Dlatego tez (ofc miedzy innymi, bo powodow bylo wiecej) projekt Titan i Wow2 upadly