Wpis z mikrobloga

@WiecznyDesperat: Ja zrobiłem refinansowanie po roku w tym samym banku. Miesięczna rata spadła o 700 zł :)

@chrupki_z_zupki: można w tym samym banku? Nam doradca kredytowy tłumaczył, że w tym samym banku można przejść tylko ze zmiennej na stałą, ale nie można ze stałej na stałą (czyli refinansowanie w tym samym banku). Masz więcej info?
  • Odpowiedz
@mariusz5891: W pewnym momencie tak zwane "ubezpieczenie" pomostowe odbierało sens niektórym refinansowaniom, bo mijały miesiące, zanim wpisali hipotekę do KW. Teraz, jak to zwracają, w sumie można bardziej skakać.
  • Odpowiedz
@mariusz5891: Gratulacje! Chociaż technicznie to nie spłata tylko przekładanie długu z lewej kieszeni do prawej xD Ale jak marża mniejsza to git, sam tak robiłem. Tylko patrz na RRSO nie na reklamę.
  • Odpowiedz
@WiecznyDesperat: można też renegocjować warunki kredytu w tym samym banku na stałej 5 letniej stopie. Bankowi nadal zależy na twoim złotodajnym kredycie i często dają mniejsze oprocentowanie na nowe 5 lat. Wiem z autopsji
  • Odpowiedz
@WiecznyDesperat: Teraz u doradców więcej wniosków na refinansowanie niż na kredyty. Ja miałem refinansować ale finalnie sprzedałem mieszkanie i kupiłem dom. Niewiele większa rata xd Brałem przed COVIDem na gównianych warunkach
  • Odpowiedz