Aktywne Wpisy
alkoJezus +597
Lynch9 +74
Ja chciałem się tylko zapytać gdzie jest covid? śmiertelność, umieranie ludzi z jego powodu, obrazki jak z horroru? zniknął? przestali go wypuszczać czy o co chodzi? Jak Putin rozpoczął wojne to zniknął covid, ten gość to jednak fachowiec jest. A może to wszystko to tylko zabawy wielkich głów światowych? #medycyna #pytanie #zdrowie #szury #teoriespiskowe #covid19
Czemu większość okienek ma takie marginesy wokół przycisku? Niewygodnie jest mi celować w taki mały przycisk na dużych wyświetlaczach.
Przesuwam kursor w róg ekranu przy zmaksymalizowanym oknie, klikam, a okno się zamykać powinno, bez zerkania w to miejsce.
Ale tak nie jest, trzeba trafić w ten mały przycisk.
Zobrazowałem kiedyś problem tu: LINK
Zgłaszałem to na różnych forach, ale przeszło bez echa.
W Windows niby jest widoczny margines, ale nawet on jest klikalny.
I co fajne na dwóch ekranach, gdy przesuwasz kursor po górnej krawędzi, kursor się blokuje na przycisku X. Dodatkowo przez to łatwiej zamknąć okno.
Sytuacja rozwiązana. Wcześniej miałem na krótko Linux Mint Mate.
Okienka wyglądają tak samo, ale nie wiem, może już poprawili.
Za to teraz mam Linux Mint Cinnamon, czyli główne środowisko Minta, i spisuje się znakomicie - tu tego problemu z marginesami wokół X w ich wbudowanych motywach nie ma. Kilkanaście nowocześniejszych motywów do wyboru w różnych kolorach, i wygląda bardzo User Friendly. Do Linuxa używam