Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chanelzeg: Czy jeżeli zgadzam się z każdą progresywną pierdołą począwszy od homo-małżeństw, poprzez społecznie nakierowaną gospodarkę, aż po reformę energetyki, ale nie chcę, żeby Polska ani Europa za 100 lat była Pakistanem albo Demokratyczną Republiką Konga przez miany demograficzne to jestem oszołomem?
  • Odpowiedz
nie chcę, żeby Polska ani Europa za 100 lat była Pakistanem albo Demokratyczną Republiką Konga przez miany demograficzne to jestem oszołomem?

@HarvestinSeason: W jaki sposób Polska miałaby się stać Pakistanem lub DRK? Imigranci z tamtych krajów nie są zainteresowani życiemw Polsce, a nawet gdyby byli to nigdy nie będą w stanie zmienić kultury kraju bo to się tak nie dzieje.
Czemu uważasz jednolity kulturowo kraj za lepszy niż wielokulturowy?
  • Odpowiedz
@HarvestinSeason:
Pisałem żebyś zajrzał do słownika bo dalej nie zdajesz sobie sprawy z tego, że taki sam kolor skóry nie oznacza takiej samej kultury. Biały Polak i biały Brytyjczyk, którzy wyemigrowali na początku XX wieku do USA to był dwie zupełnie inne kultury, wyznawali różne wartości, mieli całkwoicie inne zwyczaje, inne języki. Łączył ich tylko kolor skóry, który nie oznacza nic, nie gwarantuje, że będzie się ani dobry ani złym
  • Odpowiedz