Wpis z mikrobloga

• 1289
Tak mnie naszło z rana... Patologia ma swoje 500+, młodzi maja zerową stawke podatku, rodziny z dziećmi mieszkanie+, emeryci mają trzynastkę... A co mają młodzi ludzie, którzy nie są małżeństwem i nie maja dzieci, mają 26-35 lat i chcieliby założyć rodzinę, kupic mieszkanie (oczywiście na kredyt) i żyć godnie? Dlaczego tej grupie społecznej nikt nie chce pomagac, skoro pieniądze sa praktycznie rozrzucane na lewo i prawo?

#pis #podatki
  • 177
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kfffasny ja ci odpowiem, bo widzę że sam się niedomyślisz. Ożeń się ze swoją narzeczoną, będziesz mieć mieszkanie+, następnie zrób kilka dzieci (jeśli wiesz jak to się robi) i już. Przestaniesz być jak to ująłeś "najbardziej j----ą klasą społeczną.
Nie dziękuj.
  • Odpowiedz
młodzi ludzie, którzy nie są małżeństwem i nie maja dzieci, mają 26-35 lat i chcieliby założyć rodzinę, kupic mieszkanie (oczywiście na kredyt) i żyć godnie?

@kfffasny: no to zakładaj rodzinę i korzystaj, ja prdl
  • Odpowiedz
@kfffasny: problemem moim zdaniem jest nie to, że powinni dawać wszystkim, ale nie w takiej formie jak to robią.
Zamiast 500 zł (proponuję niższe podatki - może zerowe na produkty stricte dla dzieci, budować darmowe przedszkola/żłobki, darmowe obiady/jedzenie w szkołach, przedszkolach. Jakieś programy typu wycieczki dla dzieci, może jakieś oferty kulturalne...)
Zmniejszyć podatki, akcyzę (benzyna, opał, energia) - korzysta i zyskuje na tym każdy.
Kwota wolna od podatku - śmiesznie
  • Odpowiedz
@kfffasny: ja Ci powiem co mam bo w tej grupie jestem i mam własną firmę JDG. Otóż mam VAT i dochodowy co miesiąc do zapłaty, w ilości która po roku pozwoliła by mi kupić sobie now(sz)e auto niż 19 letnie.
  • Odpowiedz
@kfffasny: A dlaczego nikt nie pomaga alkusom, którzy nie chcą się mnożyć? Po prostu nie chcą i już, przydałoby się jakieś 100+ na comiesięczny fundusz piwny. PiS mógłby tanio kupić mój głos, a tak niech się gonią.
  • Odpowiedz
koszt 500plus to 40 mld. PKB to 2115 mld.

@JohnnyFajf: Porównaj lepiej koszt 500 z wysokością budżetu, nie wielkością PKB, jeśli ma to cokolwiek udowadniać.

Polska jest bogata i powinna wreszcie przeznaczyć choć parę miliardów na wspomaganie przegrywów spod budki z piwem.Tacy ludzie to bardzo lojalny elektorat, niewiele im do szczęścia potrzeba.

100+ na fundusz piwny dla każdego nieżonatego/niedzieciatego Polaka powyżej 25 roku życia, raz na miesiąc może jeszcze trójkącik
  • Odpowiedz
@kfffasny: Zgadzam się z Tobą Mireczku, c---a mi daje to Państwo, tylko zabiera. Niestety lepiej juz nie będzie, rozbisurmanione i roszczeniowe a na dodatek leniwe społeczeństwo nam rośnie - patola pełną gęba.
  • Odpowiedz