Wpis z mikrobloga

Siema mirasy. Przerabiałem tutorial z #php na udemy. Całkiem fajny, tylko gościu troszkę wolno tłumaczy, ale na szybkości 1.5 było w miarę znośnie. Problem w tym, że to co przerobiłem to jakieś 20% dopiero (wytłumaczone podstawy łącznie z obiektówką), a dalsza część to robienie projektu CMS (bez frameworka). Zastanawiam się teraz, czy dalej robić ten kurs i projekt CMS, którego raczej nie pokażę w cv, bo to tylko tutorial, czy jednak może zacząć robić coś innego? Co byście mi radzili?
#php #naukaprogramowania #webdev
  • 6
@TMBRK: Potwierdzam - rób tutorial dalej. Zrobienie takiego CMS to sporo pożytecznej nauki. Jest tutaj zarówno pole do popisu dla frontu, jak i backentu (np. operacje na bazie danych). Programowanie to zabawa małymi kroczkami - fajnie się patrzy z dołu na szczyt Mount Everest, ale nie wskoczymy na niego. Trzeba się mozolnie wspinać małymi kroczkami, po trochu zdobywając wiedzę. A nawet jak będzie się na szczycie, to i tak nadal nie
@TMBRK: Zrób coś własnego. Niedawno odgrzebałem swoje "zadanie domowe" sprzed kilku lat, które otrzymałem podczas rekrutacji - zrób tablicę ogłoszeń:
- możliwość dodawania nowych ogłoszeń (bez logowań, jakiś formularz itd)
- stronę, gdzie będą wyświetlane ogłoszenia
- do stylowania użyj bootstrapa.

Możesz to wzbogacić o jakiś logowanie/rejestrację użytkowników itd. Moim zdaniem, to spoko zadanie do nauki, jak i do pokazania przyszłemu pracodawcy.