Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Piszę to z anonimowych, bo nie chce przypału.

tl;dr
Typowa historia sebka z miasta <200k

Po szkole średniej pracowałem na magazynie za 2000-2200zł, zrobiłem te osławione uprawnienia na wózki - zarobki się nie zwiększyły, ale chociaż nie przeciążałem tak kręgosłupa. Poszedłem do pracy po szkole, bo nie myślałem o studiach, obracałem się w towarzystwie "jak piątek to z hehe wódeczką", i nie wiedziałem co ze sobą zrobić, co robić w życiu,, no i tak zleciał rok, aż dostałem #!$%@?, że stoję w miejscu.

Od dziecka fascynowało mnie wojsko to poszedłem do WKU, znalazłem ofertę, że przyjmują do wojsk specjalnych. Nic nie wiedziałem o tym szczerze mówiąc, słysząc wojska specjalne słysze "komandosi" no i tak sobie pomyślałem

jestem wysportowany to czemu nie spróbować?

Wystartowałem i w 2017 dostałem się na kurs dla cywili do wojsk specjalnych - kto jest w temacie wie o co mi tu chodzi.

No i tak pół roku szkolenia minęło, nie mówie że było łatwo. I wylądowałem w jednej z lepszych jednostek specjalnych w Polsce, ale na zabezpieczeniu. I służę już tak 2 lata od lipca 2017 we wojsku i dochodzi do mnie fakt, że w sumie nie służę, bo jestem patriotą, kocham swój kraj, a dla pieniędzy..

Zarabiam bardzo dobrze bym rzekł na swój młody wiek, bo z dodatkami wychodzi 4300zł na rękę, ze służbami i jakieś poligony to i 4500zł netto wpadnie.

W między czasie wzięło mnie na rozwój, podszkoliłem się w językach obcych i dziś widziałem ofertę

poszukujemy kierowców C+E, spawaczy, hydraulików w Niemczech, darmowe zakwaterowanie zarobki 2000-2500€

I tak zacząłem sie wahać czy nie rzucić wszystko w Polsce i wyjechać? Czy warto porzucić to życie, które obecnie prowadzę czy nie warto dla 2k euro? Jestem strasznym materialistą i wygodnisiem, bo jestem typowym przykładem

mało robić, a zarobić.

Jak to ejst z zarobkami w polsce? Wojsko np. dobrze zarabia bo pod te 4000zł szeregowy zarobi, a na rynku cywilnym z małym doświadczeniem?

#pracbaza #zarobki #pytanie #emigracja

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 18
@AnonimoweMirkoWyznania: Jestem kierowcą C+E w wojsku i nie będe sie wygłupiał z jakimiś wyjazdami do Niemiec nawet za 2k EURO. Kasa kasą ale jakieś życie trzeba też mieć a nie #!$%@?ć jak mały traktorek. Dni wolne sobie czasami za nadgodziny wybiore i cyk w trase nawet u dziadtransa na skoczka.
@AnonimoweMirkoWyznania: Juz widzę jak wyjebią kierowce CE przy tylu wakatach na to stanowisko. Nawet jeśli by to zrobili to mam na to #!$%@? bo roboty na tira w cywilu jest tyle ze mi życia nie starczy żeby to wszystko przerobic. Skonczyly sie czasy w ktorych 10 na moje stanowisko za bramą czeka.
@AnonimoweMirkoWyznania: Ale nie odłożysz tyle z 2500 euro. Nie przeliczaj tak. Żeby więcej odłożysz to musisz i tak pokój wynająć, i możesz jeszcze gorzej traffic. Pamiętaj o tym. Pewnie odłożysz dużo więcej ale czy jest sens. Spawacz to nie taka fajna sprawa do końca. Nie masz jak się rozwinąć żeby więcej zarobić?