Aktywne Wpisy
keymac +6
Faceci jak ona wam sie podoba ?
Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, brwi, usta, rzesy, makijaz, ubor itd.
Ocencie jej wyglad i styl
Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, brwi, usta, rzesy, makijaz, ubor itd.
Ocencie jej wyglad i styl
Lewusx +88
Wczoraj pierwszy start.
Najbardziej obsadzona kategoria (17 osób) i zwycięstwo.
Dziś powtórka, zobaczymy jak pójdzie.
@Poemat wniosłem prawdopodobnie najlepsze dociecie w swojej kategorii jak i ogólnie w kulturystyce. :)
@Kasahara
#silownia
#mikrokoksy
#dieta
#pokazforme
#sterydy
#mirkokoksy
Najbardziej obsadzona kategoria (17 osób) i zwycięstwo.
Dziś powtórka, zobaczymy jak pójdzie.
@Poemat wniosłem prawdopodobnie najlepsze dociecie w swojej kategorii jak i ogólnie w kulturystyce. :)
@Kasahara
#silownia
#mikrokoksy
#dieta
#pokazforme
#sterydy
#mirkokoksy
Piszę to z anonimowych, bo nie chce przypału.
tl;dr
Typowa historia sebka z miasta <200k
Po szkole średniej pracowałem na magazynie za 2000-2200zł, zrobiłem te osławione uprawnienia na wózki - zarobki się nie zwiększyły, ale chociaż nie przeciążałem tak kręgosłupa. Poszedłem do pracy po szkole, bo nie myślałem o studiach, obracałem się w towarzystwie "jak piątek to z hehe wódeczką", i nie wiedziałem co ze sobą zrobić, co robić w życiu,, no i tak zleciał rok, aż dostałem #!$%@?, że stoję w miejscu.
Od dziecka fascynowało mnie wojsko to poszedłem do WKU, znalazłem ofertę, że przyjmują do wojsk specjalnych. Nic nie wiedziałem o tym szczerze mówiąc, słysząc wojska specjalne słysze "komandosi" no i tak sobie pomyślałem
Wystartowałem i w 2017 dostałem się na kurs dla cywili do wojsk specjalnych - kto jest w temacie wie o co mi tu chodzi.
No i tak pół roku szkolenia minęło, nie mówie że było łatwo. I wylądowałem w jednej z lepszych jednostek specjalnych w Polsce, ale na zabezpieczeniu. I służę już tak 2 lata od lipca 2017 we wojsku i dochodzi do mnie fakt, że w sumie nie służę, bo jestem patriotą, kocham swój kraj, a dla pieniędzy..
Zarabiam bardzo dobrze bym rzekł na swój młody wiek, bo z dodatkami wychodzi 4300zł na rękę, ze służbami i jakieś poligony to i 4500zł netto wpadnie.
W między czasie wzięło mnie na rozwój, podszkoliłem się w językach obcych i dziś widziałem ofertę
I tak zacząłem sie wahać czy nie rzucić wszystko w Polsce i wyjechać? Czy warto porzucić to życie, które obecnie prowadzę czy nie warto dla 2k euro? Jestem strasznym materialistą i wygodnisiem, bo jestem typowym przykładem
Jak to ejst z zarobkami w polsce? Wojsko np. dobrze zarabia bo pod te 4000zł szeregowy zarobi, a na rynku cywilnym z małym doświadczeniem?
#pracbaza #zarobki #pytanie #emigracja
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Czyli lepiej zostać w tym woju i brać żołd za #!$%@? się w czasie pokoju?
Myślałem, że 2500€ = 10k PLN to można z tego odłożyć z 7-8k, to i tak więcej niż obecnie zarabiam.
A co do obecnych zarobków to zt ego 4500 oszczędzam 2000-2200, ale gniotę się w małym pokoju ze studentami i
@meloni1337: Nie boisz się służyć w kaczym kraju na kontrakcie? Jak Cię wywala to co?.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua