Wpis z mikrobloga

Wątróbka z patelni z jabłkiem i cebulą. Przyprawiona cynamonem i majerankiem, smażona na maśle klarowanym.
Z dużej paczki wątróbki 650g, 2 jabłek i 2 czerwonych cebul wyszły 3 porcje, każda po około B:45 W:20 T:53.
Tłuszcz liczony głównie z masełka, a jabłko tak średnio #keto ale lubię ten przepis i nic na to nie poradzę. Ładuje do pudła i do roboty.
#dieta #lowcarb #lchf #gotujzwykopem
ElCiesiel - Wątróbka z patelni z jabłkiem i cebulą. Przyprawiona cynamonem i majerank...

źródło: comment_zXS1gmp3HGsE4hGnj2vwCg3miuKKHCNk.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duzypen: Najpierw podsmażam cebulę aż zmięknie i zdejmuje z patelni, potem jabłka kroje w "szesnastki" (czyli najpierw na 4 części, wycinam ogryzek, a potem każdą ćwiartkę kroję jeszcze na 3-4 plastry) i smaże na patelni około 2 minuty, w międzyczasie zasypując cynamonem, zdejmuje. Potem wątróbkę smażę normalnie na dużym ogniu przez chwile, a jak już będzie taka mniej-więcej to dodaje wcześniej zdjętą cebulę i jabłko, zasypuje majerankiem i duszę aż
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCiesiel po co sie tak bawić w osobne smażenie i zdejmowanie lol. Ja podsmażam cebule, wrzucam wątróbkę, smażę, dodaje jabłka, przykrywam i dusze az jabłka będą miękkie w miare.
  • Odpowiedz
@kRpt: bo jak tak robię, to mi się jabłka rozlatują i robi się z tego taka bezkształtna berbelucha. Smak ten sam, ale lubię jak moje żarcie wygląda estetycznie.
  • Odpowiedz