Wpis z mikrobloga

Przypomniało mi się jak ponad 20 lat temu mieliśmy w szkole debila który specjalnie nie zdał do następnej klasy bo myślał że będzie miał drugi raz komunie xD
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w pierwszej klasie podstawówki jedna dziewczyna nie zdała

@postacie: mam kuzyna ktory nie zdal. W takim wypadku rodzice musza wyrazic zgode na niepromowanie do nastepnej klasy. Rodzice jego wyrazili zgode, ale uwazaja to za jeden z wiekszych bledow w zyciu
  • Odpowiedz
@KamDG: Nom tak było nie zmyślasz ,szkoda że w początkowych nawet jak ktoś jest warzywem to sami przepuszczają(>) Aczkolwiek gratuluje niska jakość ,a pelikany załapały xD
  • Odpowiedz
@Variv da się, moja koleżanka też nie zdała w pierwszej klasie podstawówki, ale ona była z mocnej patoli i nic nie łapała, żadnej wiedzy nie przyswajała
  • Odpowiedz
@Variv:

Nie da się nie zdać w nauczaniu początkowym 1-3. W tych klasach nawet chyba ocen jeszcze cyfrowych nie ma.

Mojego kolegę zostawili w pierwszej klasie bo był/jest opóźniony. W tamtych czasach nie było dużo szkół specjalnych i rodzice musieliby go wozić pewnie z kilkadziesiąt km do najbliższej takiej szkoły. Ogólnie to w podstawówce go zostawili na następny rok bodaj 2 razy.
  • Odpowiedz
@KamDG: stary ja rok przed komunią byłem w kosciele w czasie komunii ale, ze nie bylo miejsca w lawce to mnie posadzili na koncu rzedu osob, ktore szły przyjmować opłatek i jak nadszedl czas to poszedlem z nimi : D w ostatniej chwili mnie stamtad wywalili : D
  • Odpowiedz
  • 0
@KamDG to ja w zerówce miałem taką która nie zdała. Dała dziecku jakiemuś wymalować te zeszyty ćwiczeń i nauczycielka się wkurzyła i jej nie puściła.
  • Odpowiedz