Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeszcze nie czytałem ale uwielbiam takie życiowe historie emigracji i nie tylko. Zawołam się sam rano. Pozdrawiam. Siebie :D
A Tobie życzę takiego samego powodzonka i satysfakcji z tego że odważyłeś się oderwać z tego syfu który niby ci narzucono z racji urodzenia :F
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 39
@FoczanPingwianu: pytanie czy dostałby taka stawkę pracując z Warszawy.
Jeśli miałbym pracować zdalnie to gdzieś w domu na mazurach - super miejsce, super otoczenie i taniej niż w Warszawie
  • Odpowiedz
@IcyHot też pracuję zdalnie za nieosiągalną w Polsce stawkę i też w dużo spokojniejszym miejscu, ale op chwali sobie bardzo multum rozrywek kulturalnych, których na Mazurach by nie miał, dlatego pytam o Warszawę.
  • Odpowiedz
I plua też za brak antypolskiej postawy, tzn męczące to jest, jak ktoś opowiada, że gdzieś wyjechał - i tytlko porównuję jak to w Polszy było źle bo ludzie tacy czy owi :d
  • Odpowiedz
@barbrzez: Dobra historia, co tam dokładnie robisz?

Byłem akurat tydzień temu w okolicy, bo tam projekt zaczynamy, w przyszłym roku pewnie będę tam z 2-3 razy leciał, to się odezwę po jakieś typy na dobre żarcie:)

Aha, byłem chyba na większości większych lotnisk na całym świecie, Manchester to u mnie póki co ostatnie miejsce. Nigdzie nie miałem tak debilnej kontroli, nigdzie nie widziałem tak kiepskiej infrastruktury, łoże biznesowe to też
  • Odpowiedz
@Hawthorne: Meczace ale prawdziwe. Rowniez, meczace jest to jak dzwonisz do Polski zadowolony z zycia, wykonywanej pracy, zarobkow i tylko slyszysz jak to jest okropnie bo wyzyskuja i jak tu tylko isc na L4, zeby im dopiec.
  • Odpowiedz
@barbrzez: W UK rynek IT zwraca uwagę na wykształcenie czy interesuje ich głównie doświadczenie zawodowe? Zaobserwowałeś jakieś zmiany na rynku pracy przez te lata?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Afur: zależy od firmy. Głównie doświadczenie, ale w dużych firmach może być to problem przez dostosowanie się ich do długiej listy standardów.
  • Odpowiedz
  • 12
Jakiej narodowosci masz dziewczyne/jesli nie jest Polką to nie brakuje Ci wspólnego mianowika w postaci tych samych tradycji,kultury,religii?
  • Odpowiedz