Wpis z mikrobloga

@lizak21: Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Zależy to od konkretnej sytuacji - rodzaju nieruchomości, kwoty kredytu, kwoty wkładu własnego, okresu kredytowani, rodzaju i wysokości dochodów.
  • Odpowiedz
ja w lutym brałem w BNP PARIBAS, po swoich doświadczeniach udałbym się bezpośrednio do oddziału i negocjował prowizję 0% od udzielonego kredytu, marża 1,62% dodatkowo do przedstawienia polisa ubezpieczenia nieruchomości z cesją na bank - oczywiście mogłem wybrać firmę, ubezpieczenie na życie nie było wymagane ale oczywiście doubezpieczyłem się na tą okoliczność
  • Odpowiedz
@djdaniel: W lutym nie było jeszcze banku BNP Pairbas, był wtedy jeszcze BGŻ BNP Paribas, oferta z 0% była ofertą standardową, otrzymywaną bez negocjacji pod warunkiem przeniesienia konta. Oferty banków zmieniają się z miesiąca na miesiąc i dzisiaj bank BNP ma znacznie gorszą ofertę z bardzo drogimi "haczykami" w umowach.

@crazykokos: Dodatkowo w pakiecie w Millennium wysoka marża oraz wymagane drogie ubezpieczenia.
  • Odpowiedz
ta bańka będzie trwała jeszcze dłuuugie lata.

@advert: Dokładnie, a jak pieknie za te parę lat to o max 5-10 %, tak jak było w 2007. Więc w ciągu tych kolejnych lat, zdąży wzrosnąć cena mieszkania o 50 %, minus obniżę po "kryzysie". Czyli jesteś w plecy o 40 - 45%. Tutaj są sami ignoranci, bo im se wydaje że kupią mieszkania za 10 % wartości xD
  • Odpowiedz
@lizak21: Jak pisałem wcześniej zależy to od indywidualnej sytuacji - kwoty kredytu, rodzaju nieruchomości, wkładu własnego, okresu kredytowania, rodzaju i wysokości dochodów.
  • Odpowiedz