Wpis z mikrobloga

Czy takie lustro klik może posiadać uchwyty albo jakieś standardowe zaczepy, że powieszę je na gwoździach samoprzylepnych tesy o udźwigu 4kg? https://allegro.pl/oferta/tesa-77767-gwozdz-samoprzylepny-regulowany-4kg-x-2-7297795072

Generalnie chodzi mi o to jak wygląda tył takich luster łazienkowych, czy posiadają jakieś standardowe mocowania. Nie codziennie takie kupuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#remontujzwykopem #remont #majsterkowanie #niebieskiepaski #zlotaraczka #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@foxyroxy: tył lustra ma zwykle klejone blaszane zawiesia. Ale nie wiem, czy odważyłbym się wieszać lustro na samoprzylepnych gówienkach klejonych do ściany. Czemu nie chcesz tego zrobić po ludzku?
  • Odpowiedz
@Jarek_P: nowe płytki i już trzeba w nich wiercić, w razie jakiegoś odświeżenia w przyszłości łazienki nie chce mieć dwóch dziur w miejscu gdzie już nie będzie lustra
  • Odpowiedz
@foxyroxy: wywierć otwory na kołki w fugach, a przy zmianie wystroju je zafuguj. Zakładam, że lustro ma wisieć w łazience, a działanie wilgoci może wyraźnie zmniejszać nośność tych samoprzylepnych gwoździ z czasem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zychu142: fuga to zazwyczaj 3mm, jak chcesz bez uszkadzania płytki wywiercić tam otwór 6mm (mniejszych kołków rozporowych nie kojarzę)?
@foxyroxy: zazwyczaj maja z tylu otwory, szersze na dole, i węższe u gory. Tak ze lebek wkreta wchodzi w szeroki otwór, opuszczasz i wisi na tym weższym i jednoczesnie trzyma żeby dociśnięte do sciany. Także te haczyki mim zdaniem bez problemu utrzymaka ciężar lustra na pkytkach, natomiast nie bedzie
  • Odpowiedz
@melba: są kołki 4 mm. Nawiercałem fugi wiertłem m 4 mm i nie uszkodziłem płytek. No ale ja jestem domorosłym majsterkowiczem, a nie fachowcem glazurnikiem, stąd faktycznie mogłem nie wiedzieć, że się nie da ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz