Aktywne Wpisy

balbezaur +379

szcz33pan +468
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz

Skoro już zawołałem pół wykopu to pytanie bo widzę tylko rozwiązania optyczne.
Mianowicie chciałbym mierzyć swoją aktywność serca.
Da się to załatwić przy pomocy elektrod na kierownicy? Bo tak to widzę tylko rozwiązania gdzie mamy czujnik optyczny na palcu czego chciałbym uniknąć.
@wytrzzeszcz: da. Masz to w ten sposób zrobione na większości rowerków treningowych. Potrzebne są cztery elektrody, pod wie pod każdą ręką.
https://botland.com.pl/pl/czujniki-medyczne/2654-czujnik-do-pomiaru-aktywnosci-serca-pulsometr-ad8232.html
Swoją drogą, czujnik optyczny nie musi być przeświecający (co wymaga klipsa na palcu), te w smartwatchach działają dotykowo, więc tak też się da: puścić czerwonego leda
Ale dzięki za link zbadam
@wytrzzeszcz: aktywność serca ∋ puls :)
Aktywność serca to temat - rzeka, puls jest najbardziej podstawowym i najprostszym do zmierzenia jej elementem, ale zwykle pod tym terminem rozumie się raczej ogólne EKG.