Wpis z mikrobloga

@Touchamynoodles: Ludzie narzekają na ten serial porównując z gównem, bo tak się przyjęło. Większośc nawet pewnie nie oglądało. Zobaczyli scenę ze smokiem i tyle. Odświeżyłem sobie jeden odcinek i to nie jest takie żałosne. Geralt i Jaskier zagrani świetnie, obejrzany przeze mnie epizod był dość wierny książce, muzyka i lokacje fajne.
  • Odpowiedz
@Czarendzer: ja nawet całkiem lubię ten serial. Ważne rozróżnić serial i film pełnometrażowy. Film to zlepek serialu i kilku dodatkowych scen pozbawione sensu, natomiast serial przynajmniej kilka odcinków to całkiem udana adaptacja książek, nawet dosyć dosłowna, z niewiadomego dla mnie powodu jednak w pewnym momencie odchodzi od książek na rzecz jakiejś zmyślonej fabuły z nilfgardczykami, hrabią falwikiem który jest wiedźminem renegatem. jednak te odcinki które są na podtsawie opowiadań, są
  • Odpowiedz
ludzie się d----------a do czegoś czego nie widzieli sami, tylko opierają się na mocno stronniczych opiniach i odpowiednio "wykadrowanych" urywkach

@Quesedilla_dostojewski Cumplu, właśnie podałeś definicję mikrobloga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz