Wpis z mikrobloga

Moj niebieski to jest jakiś psychol!
Zrobiłam piękne jajka na twardo, białaczko elegancko ścięte, żółtko idealne do maczania chlebka...
A on wziął i swoją porcje wstawił do mikrofalówki żeby się ścięło (,)
I mówi ze on robi tak, ze prawie przypala białko od spodu, a potem jeszcze ODWRACA JAJKO NA PATELNI i czeka aż żółtko będzie na twardo
( _)
Chyba czas skończyć ten 10 letni związek.
#gotujzwykopem #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dobrohoczy: Tobie polecam zacząć od podręcznika do fizyki dla gimnazjum skoro już tak chcesz mnie odsyłać do bliżej nieokreślonych źródeł albo szurowych stron pokroju odkrywamyzakryte
  • Odpowiedz
@Mr_RIP: Dlaczego? Jak włożysz surowe jajko do mikrofalówki i ją odpalisz to wybuchnie, okej. Ale dlaczego nie przygotowuje się jajek w mikrofalówce nigdy? Oświeć mnie.
  • Odpowiedz
@Hellvis:
A czemu się nie je pastrami na białym chlebie z majonezem? Są pewne zasady w kuchni których się nie łamie. Możesz dodać miodu i łososia do jajecznicy ale nie możesz przygotować tego w mikrofalówce.
Tzn. Możesz to zrobić ale nie przyznawaj się wśród cywilizowanych ludzi.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mr_RIP: Nadal nie rozumiem dlaczego. Mikrofalówka to narzędzie kuchenne jak każde inne. Jak mam przepis na "gąbkę" na bazie jajek z mikrofalówki to też jej nie mogę zrobić w mikrofalówce? Bo z pieca nie wychodzi, a o patelni zapomnij.
  • Odpowiedz
@Hellvis:
Ale ja ci nic nie zabraniam. Gotuj jak chcesz.
Po prostu pewne potrawy gotuje się w konkretny sposób.
A i daj ten przepis na te gąbki. To coś jak egg on a cloud?
  • Odpowiedz