Wpis z mikrobloga

Moj niebieski to jest jakiś psychol!
Zrobiłam piękne jajka na twardo, białaczko elegancko ścięte, żółtko idealne do maczania chlebka...
A on wziął i swoją porcje wstawił do mikrofalówki żeby się ścięło (,)
I mówi ze on robi tak, ze prawie przypala białko od spodu, a potem jeszcze ODWRACA JAJKO NA PATELNI i czeka aż żółtko będzie na twardo
( _)
Chyba czas skończyć ten 10 letni związek.
#gotujzwykopem #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zrobiłam piękne jajka na twardo, białaczko elegancko ścięte, żółtko idealne do maczania chlebka...


jeżeli białko jest ścięte a żółtko do maczania chlebka to jest jajko na MIĘKKO

A on wziął i swoją porcje wstawił do mikrofalówki żeby się ścięło (,)

I mówi ze on robi tak, ze prawie przypala białko od spodu, a potem jeszcze ODWRACA JAJKO NA PATELNI i czeka aż
  • Odpowiedz
@Dobrohoczy podpowiem ci, że każda obróbka termiczna zmienia strukturę jedzenia, bo temperatura to średnia energia kinetyczna ruchu drgającego cząstek, w piekarniku dzieje się to za pomocą prądu przepływającego przez grzałkę która stawia opór, cząstki grzałki uderzają w cząstki powietrza, a cząstki powietrza w cząstki potrawy, przekazując energię. Mikrofala wywołuje falę, która wprawia cząstki w taki sam ruch falowy
  • Odpowiedz