Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@KornixPL: trochę bujda z tym paliwem,bo latałem kilka razy NL-Pl, zasięg podobny niezależnie od tego gdzie tankowałem.

A cena? W NL około 1,6€ a w Niemczech 1,45... A w Polsce ile teraz? Około 1,2€
  • Odpowiedz
@dabi: oczywiście w komentarzach kwik nieudaczników, sebili i przygłupich sebixów xD Pokażcie mi miasto w niemczech gdzie można spokojnie żyć za 2800zł. a w Polsce można i to na całkiem przyzwoitym poziomie :)
  • Odpowiedz
@dabi: o kurła kraj bogacący się ma 3 razy niższą pensję od kraju z Top 3 EU. Cena samochodu o 46EUR wyższa, bo przeliczona ze złotówek i ta różnica mieści się w wachaniach kursu.
Proponuję sprawdzić jak zachowywał się stosunek średnich pensji DE/PL w czasie od 89r. Skąd dystans się zmniejsza? Na pewno nie z takich infografik.
  • Odpowiedz
Moja mama mieszka i pracuje za zachodnią granicą od kilku ładnych lat i zarabiając tu 2400 zł a tam 2400 euro

@KornixPL: stary powiedz mi co Twoja mama robi, że 2400 zł netto w PL to 2400 euro w DE , idąc takimi kalkulacjami to powinienem mieć z 10k euro lekko w Niemczech ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@CzeXD tylko że w Niemczech minimalna pensja jest chyba koło 10 brutto wiec więcej niż 2800pln. Ludzie żyją za te minimalne jakoś.
  • Odpowiedz