Aktywne Wpisy
grav1 +259
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

alkoJezus +74
No to teraz się osrałem
Nie wiem co się o------o wczoraj około 19⁰⁰ i zaczynam się bać
Obudziłem się jakaś godzine temu i nie mogąc z powrotem zasnąć zacząłem bawić się telefonem. Wszedłem w WhatsAppa i okazało się że wczoraj, właśnie około 19⁰⁰ wysłałem sam do siebie bardzo dziwną wiadomość
Ostatnie co pamiętam z wczoraj to że zapuściłem podkast na YT koło godziny 17⁰⁰ i walnąłem się na wyrko i najpewniej zasnąłem
Obecnie
Nie wiem co się o------o wczoraj około 19⁰⁰ i zaczynam się bać
Obudziłem się jakaś godzine temu i nie mogąc z powrotem zasnąć zacząłem bawić się telefonem. Wszedłem w WhatsAppa i okazało się że wczoraj, właśnie około 19⁰⁰ wysłałem sam do siebie bardzo dziwną wiadomość
Ostatnie co pamiętam z wczoraj to że zapuściłem podkast na YT koło godziny 17⁰⁰ i walnąłem się na wyrko i najpewniej zasnąłem
Obecnie
źródło: temp_file8372626651587661528
Pobierz

Nawet jak rozmawiam z ludźmi świadomymi, że wszystko leży, NFZ, oświata i każda inna gałąź zarządzana centralnie przez pan PiS czy jakiekolwiek poprzednie partie rządzące to gdy sugeruję im jakieś rozwiązania, które proponują inne partie i te rozwiązania sprawdziły się w innych krajach to oni tych zmian... nie chcą!
Przykład?
Zamiast składek ZUS i głodowych emerytur mogliby odkładać sobie samemu na lokatę/konto czy inny % i mieć dużo większy profit i móc samemu zadecydować jak długo chcesz pracować rozmówcy wolą by składki były bo gdyby ich nie było to oni by te pieniądze... wydali. Albo co z tymi, którzy wydadzą pieniądze i nie będą mieli za co na starość żyć? Moja wina, że ktoś jest debilem? Mam opłacać mu życie w dobrobycie podczas gdy on szastał swoimi pieniędzmi?
W każdym pomyśle tylko szukają dziury w całym, nawet jeśli ogólnie wydaje się dobry, to szukają ekstremalnych przypadków, których ten pomysł nie uwzględnił (więc być może wymaga lekkiego dopracowania) to już ten pomysł jest do bani. Co widać na biednym Singapurze który stał się z wioski potęgą w 50 lat.
Lepiej jak po prostu jest jak jest - ujowo i niestabilnie. Przynajmniej więdzą, że wtedy trzeba coś zmienić...
Nawet ludzie wydający mi się dotychczas za nawet ogarniętych chcieliby zmian na lepsze, ale tak jakoś by nic nie zmieniać...
No i oczywiście, żeby to się zadziało samo, bo raz na kilka lat podejść do tej urny to taki wielki wysiłek... Oni nie mają czasu bo muszą... pracować na chleb.
#polityka
@M1r14mSh4d3: Pod tym linkiem są bzdury kogoś, kto nie wie jak działa od kilku wieków system bankowy. To tak, jakbyś napisał na tablicy 2+2=6 a na uwagę że to debilizm wyciągnął fotkę innego morona co napisał 2+2=6.