Wpis z mikrobloga

może ktoś wyjaśnić idee #booking . com w #polska rozumiem że wynajmujący co do reguły NIE udostępniają nawet nr telefonu czy maila , tak aby nie było porozumienia bez serwisu i prowizji.. zaś wynajmujący tylko sobie klika i potem idzie cała procedura rezerwacji a wypłata jest dla wynajmującego po jakimś czasie..

fajnie, ale przecież przy okazjonalnym wynajmie to moze okazać się masakrą, mamy przecież setki mozliwości ukrytych rzeczy, jak kompletny brak parkingu i cena z 10-15 zł za postój nocny, brak sklepów, czy mega niekorzystne położenie
w końcu to rynek nieruchomości i to sezonowy..

po drugie tacy klienci z klikania, w zasadzie ciężko uznać za w 100 procentach za realnych, przecież mogą się wycofać, wcale nie muszą być zdecydowani, a mogą tylko sobie "rezerwować" żeby się zatrzymać a potem na miejscu szukać gdzie indziej, a portal ma to pewnie gdzieś..

jaki jest sens tego w polskich warunkach?

#podroze #podrozujzwykopem #ciekawostki #polska #breakplan
#turystyka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nutka-instrumentalnews: Ty chyba nutka się z drzewa urwałaś xD
może po krótce odpowiem. tak, to działa, tak, zawsze dobrze działa,
wynajmuję przez booking miejsce oraz korzystam z bookingu jak gdzieś wyjeżdżam, nie ma nic prostszego i zasady działanie tego są proste jak but dla każdego.
zamawiasz, płacisz, przyjeżdżasz, wyjeżdżasz.
nie ma żadnych formalnych problemów.
  • Odpowiedz
@ShpxLbh: ok, ale jak np. chcę przed formalnym zamówieniem zadzwonić tam i zapytać się o jakieś pierdoły.. np. jadę ze swoimi skrzypcami i małym pieskiem i chcę wiedzieć czy nie będzie problemu? albo czy będę mieć dostęp do drukarki bo muszę wysłać deklarację vat do 7 dnia msc, itd? i co wtedy?

bo serwis nie udostępnia tych danych chyba specjalnie, zeby osoby go nie wykiwały jak rozumiem..

z drugiej strony
  • Odpowiedz
Możesz napisać wiadomość.
Co do okolicy adres jest podany, możesz pooglądać okolice na google maps, oczywiście czasami da się przestrzelić.

po drugie tacy klienci z klikania, w zasadzie ciężko uznać za w 100 procentach za realnych, przecież mogą się wycofać, wcale nie muszą być zdecydowani, a mogą tylko sobie "rezerwować" żeby się zatrzymać a potem na miejscu szukać gdzie indziej, a portal ma to pewnie gdzieś..

@nutka-instrumentalnews: Stąd zwykle w
  • Odpowiedz
Nie rozumiem, a jaki problem wpisać w Google nazwę hotelu? W większości przypadków oferta przez Booking jest tańsza, sama niejednokrotnie rezerwowałam przy recepcji na bookingu pokój bo było taniej. @nutka-instrumentalnews
  • Odpowiedz
@Nie_umre_za_ciebie: własnie widzisz rzecz w tym, że załóżmy jako wynajmujący nawet nie wiem czy ten parking będzie za miesiąc, bo miasto może sobie postawić jutro zakaz zatrzymywania się, dlatego ważny jest kontakt nie tylko przez klikanie ale min mail czy dalej telefon..

@Reziak: nie wiem czy booking na to pozwala, wcale nie mają taniej, bo przez rezerwacje telefoniczną wcześniej masz dużo tanie i większy wybór

wręcz przeciwnie na booking idą
  • Odpowiedz
@Reziak:

może ze strony rezerwującego to wygląda super jak się porównuje ileś obiektów w danym miejscu, gdzie jest klasyczny rynek oligopolu i pojawia się taki booking.com

ale to jest sztuczne, prowizje są niezależne od w zasadzie rezerwacji, obiekt je ponosi tak czy inaczej, na innych serwisach nie ma takich
  • Odpowiedz