Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@e3b0c Ćwiczenia wielostawowe to podstawa, ale jak Cie to kompletnie nudzi, to rob sobie to, co Ci się podoba. Jak lubisz maszyny, to nawalaj na maszynach. Lepsze to niz siedzenie na dupie. A najważniejsze robić to, co się lubi.
  • Odpowiedz
@e3b0c na 100% maszyny będą lepsze od siedzenia w domu. I to nie jest tak, że na wolnych ciężarach zbudujesz masę 2x szybciej. Nie chcesz, nie pasują ci, czujesz dyskomfort nie rób. Niemniej jednak lepiej poznać wzorce ruchowe ćwiczeń złożonych, próbować uczyć się tych ćwiczeń. Tylko praca czy to na wolnych ciężarach czy na maszynach wymagają wysiłku. Więc jeśli myślisz, że na wyciągu będzie lżej bo nie lubisz się męczyć to
  • Odpowiedz
nie lubisz się męczyć

@salvador5000: nie chodzi o to że nie lubie się męczyć (wręcz przeciwnie, lubię dać sobie wycisk, biegam maratony, ćwiczę sam w domu codziennie wczesnym rankiem). Jestem jednak kompletnie pochłonięty projektem który rozpocząłem (zmusza mnie to do studiowania zupełnie nowej dla mnie dziedziny) i w tym konkretnym momencie nie mam ochoty brać na barki kolejnego skomplikowanego przedsięwzięcia. Natomiast maszyny znam z WFu z czasów studiów więc pomyślałem
  • Odpowiedz