Wpis z mikrobloga

istnieje może jakaś aplikacja ułatwiająca realizację jadłospisu?

Chodzi mi o to, że definiuje sobie posiłki (np jajecznica = 3 jajka, masło 15g, pomidor, cebula), podliczona jest tego kaloryka i następnie planując jadłospis wybieram śniadanie -> jajecznica a on ładnie uzupełnia wszystkie składniki, makro. Może nawet rozbudowany być o listę zakupów, która definiuje się na podstawie tych dań?

nie chodzi o appki jak fitatu, fatsecret i inne do liczenia samych kcal, potrzebuję takiego planisty diety.

#dieta #redukcja #mikrokoksy #mirkokoksy #pytanie
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@bart0sz tak tak, ale to nie jest to co chce czyli prosty jadłospis z lista zakupów

W głowie mam taką wizję że każdy posiłek to komponent, wybieram go sobie i cyk - dodaje do listy zakupów itp wszystko
  • Odpowiedz
@carryON_ tsk jak piszesz mialem zrobic wlasnie. Tj w jednym arkuszu lista dan z baza produktow kazdy produkt ma kcal na 100 i makro. Pozniej nastepny arkusz to menu na caly tydzien. Taka tabelka i tam z formularza wybieram tylko dania powiedzmy poniedzialek i 6 posilkow itd. Kazde danie juz dodaje mi sie na produkty w tym arkuszu z lista zakupow ;)
  • Odpowiedz
@PrawyKuba: wygląda to obiecująco - mogę łatwo definiować swoje potrawy i spoko interfejs. Nie widzę jednak planu żywienia na cały tydzień a mogę skorzystać tylko z wygenerowanego przez nich. Gdzieś czegoś nie widzę?
  • Odpowiedz
@johnmorra: obejrzałem trochę rozwiązań i najbliżej tego czego oczekiwałem jest FatSecret. Fajnie bo jest na desktop i też na Andka :D definiuje sobie dania a potem uzupełniam tylko gotowymi rozwiązaniami cały dzień. Nie ma niestety listy zakupów.

Także żeby w 100% oddało moje wizje to i tak chyba tylko Excel :D
  • Odpowiedz