Wpis z mikrobloga

• 453
@marcelus to jest dopiero motywujące. Z małego studia w Polsce robiącego jakiegoś wiedźmina nikomu poza czytelnikami Sapkowskiego nieznanemu, do giganta branży gier z keanu reevssem jako "twarzą" ich najnowszej gry
  • Odpowiedz
@marcelus to jest dopiero motywujące. Z małego studia w Polsce robiącego jakiegoś wiedźmina nikomu poza czytelnikami Sapkowskiego nieznanemu, do giganta branży gier z keanu reevssem jako "twarzą" ich najnowszej gry

@pan_robot: Wyzej chyba sie nie da. Nie wiem co by musieli o-----c zeby to przebic
  • Odpowiedz
giganta branży gier

@pan_robot: XD. Jak kibicuję Redom tak nie przesadzajmy. Do giganta typu EA im daleko. Dobrze wiedzą, że jak im CP2077 nie wyjdzie to po nich. Co nie zmienia faktu, że postęp wykonali ogromny.
  • Odpowiedz
Do giganta typu EA im daleko

@m4kb0l: Porównywanie EA do CDP jest głupie, bo to dwie odmienne firmy. Najbliżej Redom do Rockstara, a też nie do końca i nie da się porównać. Najważniejsze dla mnie że Redzi idą swoją drogą i to mnie cieszy.

Podejściem do klienta i szlifowaniem gier już biją na głowę EA. Oni są na rynku od 2004 i zaczynali z trudami dodatkowo w Polsce gdzie wtedy
  • Odpowiedz
@loczyn: Na pewno da się wyżej i wierzę, że jeszcze nie raz nas zaskoczą. Jak staną w miejscu to skończą jak pozostałe studia w branży, które się zatrzymały, a teraz powoli spadają coraz niżej. Życzę im jak najlepiej.
  • Odpowiedz
@pan_robot: @loczyn: I tak i nie. Wtedy E3 po prostu tak wyglądało. Gothica 3 też prezentowano na jakimś kartonowym standzie targowym z jednym pecetem. A PB to było wtedy studio z kilkunastokrotnie większym zapleczem niż CDP. I z wielkim wydawnictwem za plecami. Po prostu takie były czasy.

A CDP się wybił na Biowarze, bo to wcześniej niepodobne było, żeby trzyosobowe studio z p---y wystawiło się na targach.
  • Odpowiedz
@mecenas_z_piaseczna: wiadomo E3 też było wtedy bardziej paździerzowe, ale jednak były duże prezentacje, w kinowych salach itd. do których CDPR ze swoim wiedźmakiem nie miało dostępu, zresztą oni tam byli trochę na doczepkę do Bioware właśnie, przypadkiem
  • Odpowiedz
@m4kb0l: Patrząc obecnie na rynek, i ich budżet to już można powoli nazywać ich kolejnymi gigantami a jeśli nie teraz to na pewno będzie można nazwać ich tak jeżeli w 2020 Cyberpunk nie zawiedzie.

Zrozumiałem twój komentarz który może wywołać porównania CDP do EA, moim zdaniem nie należy tego robić i to chciałem przekazać w swoich wypocinach. Przynajmniej na razie, bo jeżeli będą się tak rozwijać dalej to w końcu
  • Odpowiedz