Aktywne Wpisy

maniek74 +110

baidu +20
Ciekawe podsumowanie dlaczego administracja D. Trumpa moze dazyc do krachu na gieldzie.
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do

![Perfekcyjny wszechświat. Jakim cudem istniejemy? -[POP Science]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d43466ea64e0ede8b8c7f3fa1e05a45f1805ab222b976330654ad18e5530df44,q80.jpg)

Jest to ciekawe, gdyż:
* Drug Wars NIE JEST projektem Steemowym. Co oznacza no cóż - odpada 1/3 z tej liczby
* Korzystając z różnych interfejsów jesteśmy "różnymi" ludźmi. Czyli w skrócie używając Steemit, Busy i grając w Nextcolony, jesteśmy trzema osobami w tym programie.
* Z natury technicznej boty to oczywiście użytkownicy.
Ciekawe jaka jest rzeczywista ilość Steemian.
Jest to zabawne, gdyż rozmawiam z różnymi osobami i się okazuje, że wiele osób stwierdza, że mam rację. Tylko z różnych powodów nie mówią tego głośno (każdy kto jest na steem wie o co chodzi).
A najgorsze, że wszystkiemu dało się zapobiec jakiś czas temu. Niestety jedyne co teraz próbują zrobić (z zaufanego źródła wiem) to HF21 zachęcić wielorybów z innych krypto do kupowania Steem by reszta mogła sprzedać, a także cenami monetek przyciągnąć nowych użytkowników. Czyli krótkotrwały pump&dump, bo ostatecznie użytkownicy mogą odejść.
Live long steem. Niech smocze monetki zarabiają na mnie jak najdłużej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#steem #kryptowaluty #steemit
Tak spadłoby wynagrodzenie pozostałym osobom, bo fervi to co mógł dawać sobie dawał około 20 ludziom, bo sam sobie drugi raz nie mógł dać na
Jeśli doszło by 50k ludzi i każdy z nich miałby 10sp to nagle do puli doszłoby 500k sp którym dysponowali by oni i to wpłynęło by na reward pool. bo ten nie rośnie a maleje
Wykres Steem nie zachęca do inwestowania, cena niższa niż przy starcie.
Użytkownicy/możni mają tyle bagów, że tylko chcą z nich zejść i każdy ruch w górę jest hamowany
Sentyment/wiara/chęć dodatkowego zysku wciez w społeczności jest, więc może być lepiej. Gorzej też ;)
@herbacianymag: Zgadza się, a jaki jest powód dla którego Steem tak nie odbił? Ten sam co od miesięcy - Steemit nie ma pieniędzy na utrzymanie się i sprzedaje masowo tokeny na dołku (XD). Stąd te reklamy na Steemit, by jakoś przetrwać, to stara sprawa.
z tym, że steem za szybko nie odbije (o ile w ogóle odbije i mam na myśli cenę w BTC a nie $) się zgadzam bo za dużo osób ma tam swoje bagi do sprzedania.
odnośnie steem - jak dla mnie pompa może być nawet za pół roku bo dopiero wtedy zamierzam robić power down części środków.
Jeśli byłby boom na Steem, to cena też zaczęła by rosnąć.
Jak była banka, to wszyscy lepiej zarabiali w $ choć mieli mniej Steem niż teraz i zarabiali mniej Steem niż teraz, ale kwoty pod postami były wielokrotnie większe.
Jeśli zaś cena miałby nie rosnąć, to na nowych pojawiających się zawsze będą odchodzący, tacy co chętnie sprzedają
Nawet bitradio straciło zainteresowanie. Wystarczyło by siedzieć u nich na telegramie.
Ale, żeby cena steem zaczęła rosnąć to
Raczej, że 50k użytkowników z twojego przykładu to cholernie dużo i cena by wzrosła, a jak nie to by nie dobiło do tych 50k.
Czyli przykładasz rękę do złych nawyków i narzekasz, że inni nie postępowali lepiej i nie niszczyli tej krypto. To jak narzekać, że sąsiad postawił paskudną
Jak dla mnie znaczy to, że według Ciebie żadne krypto nie straciło na zainteresowaniu. Ale faktycznie mogłbyś pisać precyzyjniej bo ciężko zrozumieć co masz na
Żadne krypto nie straciło zainteresowania.
Żadne krypto nie straciło na zainteresowaniu.
Rozumiem, że zdania są
edit: no może jedno. zdanie Żadne krypto nie straciło zainteresowania. jest jakieś takie z d--y i wydaje się błędnie napisane.
2)Żadne krypto nie straciło na zainteresowaniu. - znaczy że coś zyskało z powodu większego zainteresowania.
Też nie mam się za eksperta, ale moją intencją była 2) i znam dead coins i daleki jestem od twierdzenia, że Steem będzie wieczny