Wpis z mikrobloga

Taki smuteczek. Ogólnie to strona https://steemapps.com pokazuje ile mniej więcej jest użytkowników danego projektu. Na pierwszym miejscu jest DrugWars, na drugim Steemit, na trzecim Steem Monsters. Łącznie używa tych projektów 12.28k (Jeszcze parę dni temu było 13.5k?; 14.04 według archive.org 15.80k) kont (nie wiem czy tak można powiedzieć).

Jest to ciekawe, gdyż:
* Drug Wars NIE JEST projektem Steemowym. Co oznacza no cóż - odpada 1/3 z tej liczby
* Korzystając z różnych interfejsów jesteśmy "różnymi" ludźmi. Czyli w skrócie używając Steemit, Busy i grając w Nextcolony, jesteśmy trzema osobami w tym programie.
* Z natury technicznej boty to oczywiście użytkownicy.

Ciekawe jaka jest rzeczywista ilość Steemian.

Jest to zabawne, gdyż rozmawiam z różnymi osobami i się okazuje, że wiele osób stwierdza, że mam rację. Tylko z różnych powodów nie mówią tego głośno (każdy kto jest na steem wie o co chodzi).

A najgorsze, że wszystkiemu dało się zapobiec jakiś czas temu. Niestety jedyne co teraz próbują zrobić (z zaufanego źródła wiem) to HF21 zachęcić wielorybów z innych krypto do kupowania Steem by reszta mogła sprzedać, a także cenami monetek przyciągnąć nowych użytkowników. Czyli krótkotrwały pump&dump, bo ostatecznie użytkownicy mogą odejść.

Live long steem. Niech smocze monetki zarabiają na mnie jak najdłużej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#steem #kryptowaluty #steemit
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyberpunkbtc: W hiperzałożeniach to miało być oczywiście tak, że im później tym się mniej zarabia, a ty jesteś gruby. A grubi turbogrubi xD. Bo im więcej osób tym mniej do podziału.

Co do potencjału - może był, może nie. Steemit wprowadził reklamy, więc może jakby za te reklamy kupowali tokeny. Ale oni wprowadzili te reklamy, bo sprzedawali steemy na dołku XD W sumie jak wykop (kupuj na górce, sprzedawaj na
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc:

No cały czas, codziennie ta sama ilość kopanych coinów byłaby dzielona pomiędzy coraz większe ilości twórców. Nowi to już by centów nawet nie zarabiali. Tacy jak ty już by też nie zarabiali nawet tego 1-2$, tylko 30centów...

Błąd. Zarobek @fervi niewiele by się zmienił, bo wynikał z kilku rzeczy, które mogłyby się nie zmienić:
* głosy oddawane automatycznie (w celach pozyskiwania kuracji, jeśli zarobki konta nie spadłyby, a inne nie
herbacianymag - @cyberpunkbtc: 

No cały czas, codziennie ta sama ilość kopanych coi...

źródło: comment_tJV81uZWzOUVxRwYiqnxj8zmLgdKXqLx.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@fervi: @cyberpunkbtc: eee tam panowie p---------e xd
jak na razie steem wpada, można go o--------ć na giełdzie i mieć BTC czy $. nie kumam czemu tego nie robić, zwłaszcza, że dziennie zajmuje mi to z 10 minut albo nawet mniej bo actifit :D
na steemmonster jestem do przodu z $300, drugwars to jakieś $40.
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Ja mam bota do Steem Monsters. tylko widzisz, wkurza mnie traktowanie ludzi jak debili w Steemie. Jasne - wyciągaj kasę i ciesz się, ale ostatecznie dochodzimy do tego, że to jedyne co Steem oferuje. Cała szopka z pisaniem tekstów nie jest po to by było ciekawiej, a po to by zgarniać hajs z inwestorów
  • Odpowiedz
@fervi: hmm bot fajna sprawa. ale ja i tak tylko te 5 wygranych walk dziennie i to nie codziennie bo pozbywam się kart i zostaje z jednym kolorem tylko.
Na początku serio wierzyłem w ten steem. że ma to sens i tak dalej. Ale jak dostrzegłem, że upvoty można kupić z około 20% roi to wiesz. po co pisać i się męczyć godzinę jak można wrzucić screen z steemmonster i
  • Odpowiedz
@fervi: ja wiem, że ten dec coś tam jest warty. ale mam słabe karty, siedzę w silver i za wygraną walkę dostaje koło 40 dec. te % się dość wolno odnawiają więc ja na tym za dużo nie zwojuje. plus nie chce mi się stawiać bota. a bardziej nie potrafię tego.

Odnośnie flag to według mnie to jest tam rak. bo niby freedom of speech ale jak piszesz o teoriach,
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: No nie do końca, mk się mocno poprawił i w ogóle. O ile kiedyś go nie znosiłem to teraz uważam, że to całkiem spoko typ. Jakbym miał wybrać gandalfa albo mk to wziąłbym mk
  • Odpowiedz
@fervi: ale mi chodziło o to, że on promuje antyszczepionkowców i tak dalej. Ja sobie odpuściłem całe Polish w momencie wybuchu tej wojny bo tam wylało takie szambo, że szkoda gadać.
Tam nawet nie było dyskusji. Po prostu flaga i tyle. Ja nawet wyłapałem jedną flage na komentarzu bo nie tyle go broniłem co właśnie pisałem, że flagowanie go tylko dla tego, że pisze o czymś co jest niezgodne z
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: Nie muszę uznawać, że mam rację, bo ja mam, a ty mnie nie masz jak mnie wyprowadzić, że nie, bo guzik wiesz o zasadach panujących na Steem ;)

Więc następnym razem jak ktoś mądrzejszy w danym temacie pisze, to jak przeczytać to za dużo, to zachowaj minimum kultury.
  • Odpowiedz
@herbacianymag: ale nawet jak by fervi dalej korzystał z tych traili i tak dalej to zarabiałby mniej. Bo było by 5 razy więcej osób do podziału pool. jedna opcja by nie zarabiał mniej w $ to wzrost ceny steem.
@fervi: może robi, może nie. jak mówiłem odpuściłem sobie Polish bo tam był straszny syf. jakieś wojny, ukryte discordy i takie tam. nawet jakieś stalkowanie było.
Ja wiem, że
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: To znaczy co do głosów. Prawda jest taka, że jest strasznie mało wpisów na Steem. Potrafiło być nawet 5-7 wpisów dziennie, a głosów możesz dać 15-20. No to lepiej oddać na siebie niż przepalić.

Oczywiście wszystko za zgodą
  • Odpowiedz