Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +678
Mój dziadek pracował, babcia nie, mieli trójkę dzieci, babcia się głównie nimi zajmowała.
Mój tata pracował, mama nie, wychowali 3 dzieci.
Ja pracuję, moja żona tez, bo gdybyśmy nie mieli dwóch wypłat to machajacypapiez.jpg.
Dzieci
Mój tata pracował, mama nie, wychowali 3 dzieci.
Ja pracuję, moja żona tez, bo gdybyśmy nie mieli dwóch wypłat to machajacypapiez.jpg.
Dzieci

ibleedforyou +16

#programowanie #php #naukaprogramowania #webdev #ruby #java #csharp #cpp #informatyka #programista15k
Czy jest sens uczyć się PHP w 2019 roku?
I co masz namyśli z tym "kryzysem"? xd
@maciorqa: że cię zwalniają z pracy z dnia na dzień i zostajesz nagle z niczym. Albo idziesz na własne i potrzebujesz zlecenia na start, by rozkręcić biznes.
Aczkolwiek widzę, że mamy do czynienia chyba z jakimś mentalnym szczeniakiem. Człowiek myśli, że doradzi sensownie komuś, a tu trafia na amebę, dla której kryzys to tylko coś na poziomie końca świata ( ͡°
A co, uważasz, że "szczeniaczkowi" nie warto doradzać? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@maciorqa: xD
Ile jest ofert pracy w ruby a w php ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
A tu ładna oferta za 21k/miech
https://nofluffjobs.com/job/senior-backend-php-developer-property-finder-hr0bccie?criteria=php%20salary%253EPLN16000M
Komentarz usunięty przez autora
@maciorqa: Ja bym się nie pchał już w PHP, niby nadal wiele serwisów na tym stoi i potrzeba programistów, którzy je utrzymają, ale wg mnie lepiej już się nauczyć czegoś przyszłościowego jak Dart, Go czy Node.js.
@IdzieGrzesPrzezWies: Ba - 7.0 też nie jest wspierany, a 7.1 otrzymuje już tylko łatki bezpieczeństwa.
@maciorqa: to jakaś stara wiedza to jest, jest swoole który wprowadza coś lepszego niż wielowątkowość - tj coroutines, skaluje się praktycznie w nieskończoność, do milionów zapytań na sekundę jak masz taki sprzęt itd
@bartosz325: php jest tak samo przyszłościowy jak wymienione przez ciebie języki xD