Wpis z mikrobloga

@kubapolice: Mimo wszystko bardzo się cieszę, ze jest coraz wiecej takich produktów, bo mogę w spokoju sobie zjeść coraz więcej rzeczy bez obawy, że za pare godzin bede cały wysypany. Nawet nie wspominając o osobach uczulonych na orzechy dla których mogłoby się to skonczyc uduszeniem
  • Odpowiedz
  • 0
@DonBores Słuchaj jutjuberów to będziesz dzbanem. Celiakia to bardzo częsta choroba, ma ją aż 9% populacji. Do tego osoby z łuszczycą mogą mieć przez gluten problemy skórne. Celiaka może doprowadzić do raka jelit. Sprawdź sobie dzbanie jak wysoka jest zachorowalność w samej Polsce na raka jelit (podpowiem, że jest wysoka). Ale lepiej sluchać jakiś dzbanów z kamerką. XD
  • Odpowiedz
  • 0
@kubapolice Skąd wiesz, że Corn flakes były bez glutenu? Wiesz, że kukurydza może zawierać gluten? Poprzez zanieczyszczenie. Produkty bezglutenowe (nawet z natury bez glutenu) mogą z łatwością zostać zanieczyszczone glutenem np. mąką pszenną. Dlatego etap produkcyjny jest bardziej "czysty", a opakowania szczelne.
  • Odpowiedz
@Xerdur widzę, ze spodobalo Ci sie slowko "dzban" ale trochę go jednak nadużywasz. Po pierwsze, to są moje wnioski z filmu po drugie dowiedz się najpierw kim jest Naukowy Bełkot potem się wypowiadaj. Dzbanie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Formbi: geniuszu! właśnie znalazłeś niszę na rynku i tak spokojnie o tym piszesz? Przecież nie będę siedział na glutenie, jak jakiś plebs, dawaj mi to krzesło xD
  • Odpowiedz
@DonBores: Bo uważam, że określenie "dzban" jest idealne. Być pusty jak dzban, a tacy są widzowie jutjuberów, zwłaszcza z kanałów o tematyce zdrowotnej i dietetycznej. Ja akurat jakąś wiedzę mam na ten temat, bo sam mam celiakię.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DonBores: produkty bezglutenowe to akurat dobre oznaczenia, bo są osoby, które glutenu unikać z przyczyn medycznych muszą.
  • Odpowiedz
  • 0
@Niedoszly_kierowca w sumie... Może być. Albo nie zdjęli sprzed zakazu. Zabawna spraea. Mimo wszystko ja GMO lubię. Pamiętajmy że wszesniej mieliśmy tego więcej a rośliny GMO mogły zanieczyszczać normalne uprawy, więc pewnie i tak dalej jemy to straszne GMO tylko o tym nie wiemy
  • Odpowiedz