Aktywne Wpisy

Aż nie wiem jak to otagować. Linkedin właśnie wszedł na nowy, absurdalny poziom
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
źródło: obraz_2025-12-16_114445852
Pobierz
8kiwi +4
Dlaczego kobiety w przedziale wiekowym 20-40 tak bardzo kochają chodzić na śniadania do restauracji typu Aioli, Manekin #gdansk #warszawa #krakow Co jest takiego zajebistego jajecznicy bądź naleśnikach podanych na drewnianej desce? #kobiety #polska #rozowepaski #niebieskiepaski

@motaboy: po raz kolejny sprytnie próbujesz odejść od sensu mojej wypowiedzi. Ja się
@Herubin: śmiało zakładaj 2 googla co cie jeszcze trzyma
ukraińscy chłopi może też się nie wywiązali z umowy, śmieszny jesteś
Tag #antykapitalizm to chyba jakieś heheszki z lewicy.
"Jednak tylko w Irlandii ziemniak nie był czynnikiem rozwoju, lecz kwestią biologicznego przetrwania. Wszystko z powodu polityki, ponieważ po purytańskiej rewolucji Cromwella, a zwłaszcza od bitwy pod Boyne, aż do 1829 r. katolicy stracili prawa obywatelskie, a przede wszystkim ziemię. Po karnych wywłaszczeniach i wiekach zakazu nabywania gruntów posiadali tylko dwudziestą część irlandzkich gruntów, choć stanowili 80 proc. mieszkańców wyspy.
Większość
No spoko, ale odrzucasz inne interpretacje kapitalizmu proponując swoją konkretną wizję kapitalizmu. Odrzucasz chociażby gospodarkę centralnie planowaną, która jest jedną z możliwych propozycji prowadzenia gospodarki nastawionej na kapitalistyczny tryb.
To czym jest ten socjalizm dla ciebie, że jest takim przegięciem? Pytam, bo
@munny: I co, kapitalizm ich wywłaszczał, czy może narodowo-religijne uprzedzenia? I jednak pierwsze zdanie udowadnia, że ziemniak tam był podstawowym produktem żywnościowym
a co do ziemniaka "Problem nie tkwił w braku żywności, lecz w jej cenie; dla większości mieszkańców wyspy ziemniaki były jedynym daniem, na jakie mogli sobie pozwolić."
Zachowaj te chochoły dla siebie, a swoje argumenty o podatkach jako formie karania społeczeństwa możesz sobie między bajki wsadzić.
Dla sportu warto coś poczytać, żeby nie trzymać się w bańce informacyjnej. Mimo wszystko austriacy czy marksiści z XXgo wieku pisali na temat świata z XXgo wieku, to wszystko trzeba uaktualnić i dostosować do współczesności.