Wpis z mikrobloga

@Poldek0000: Żaden z tych filtrów nie zabił ani jednej bakterii E.Coli ani żadnej innej. Filtr węglowy jest oblepiony utlenionym żelazem, znaczy, że woda była natleniona a żelazo w wodzie jest zawsze i wszędzie i dopóki nie jest go dużo to nie psuje smaku wody. Gdybyś miał filtr biologiczny i nie musiał tej wody gotować to byłoby super. Tak to jest prawie zupełnie bez sensu.
Najważniejsze rzeczy wyłapał filtr węglowy ale tego
@Poldek0000 @Noniusz Dziwne, że jeszcze nikt wam nie napisał o szkodliwości takiego domowego filtrowania jak za długo nie wymieniasz filtrów.
Na takim filtrze po tych kilku miesiącach mogą się rozwijać szkodliwe bakterie które następnie będziesz pił z wodą.
Kolor po takim czasie to żaden wyznacznik jakości a właśnie dobre poletko do rozwoju wszelakiego syfu jak bakterie.
@m0rgi: Nie będziesz ich pił, bo nawet jeśli coś tam wyrośnie (co i tak jest mało prawdopodobne ze względu na ozonowanie wody w stacjach uzdatniania), to za tymi filtrami jest membrana osmotyczna, która nie przepuszcza czegokolwiek większego od cząsteczki wody.